VAN IN verwelkomt Vicky Adriaensen als Managing director

Vicky Adriaensen is voor velen al een bekend gezicht, aangezien zij van 2009 tot 2018 diverse rollen heeft vervuld binnen VAN IN, afsluitend in de rol van Business Unit Manager Secundair en Hoger Onderwijs Vlaanderen. Ze werkte mee aan de basis van de nu zeer bekende leerplatformen Bingel voor basisonderwijs en diddit voor secundair onderwijs in Vlaanderen

Vicky Adriaensen kent VAN IN en de onderwijsmarkt van binnen en van buiten en brengt waardevolle ervaring met zich mee. De afgelopen jaren werkte Vicky als Algemeen Directeur bij Acco, een uitgeverij voor het hoger onderwijs in Leuven. In deze rol leidde zij de digitaliseringsslag om hogescholen en universiteiten nog beter te ondersteunen in hun onderwijs.

 

‘Dit bedrijf evenals de markt waarop we actief zijn, zijn de voorbije vier jaar enorm geëvolueerd’, vindt Vicky Adriaensen. ‘Ik kijk er naar uit onze positie van digitale marktleider in het onderwijs verder te versterken. Ik wil met VAN IN een voortrekkersrol blijven spelen en het onderwijs van morgen verder mogelijk maken. Waar zit de bottleneck voor de digitalisering van het onderwijs? De adoptie hebben we gehad. Nu gaat het over de integratie van alle platformen en mogelijkheden voor de leerkrachten. Over het ondersteunen van de leerkracht zodat gepersonaliseerd leren mogelijk wordt en de steeds grotere diversiteit in de klas behapbaar wordt. Daar willen we toe bijdragen.’

Vicky Adriaensen zal uitmaken van het België-Nederland directieteam van Sanoma Learning. Sanoma Learning heeft de ambitie om de toekomst van het onderwijs verder vorm te geven en leraren en leerlingen optimaal te ondersteunen in de hele leercyclus.

 

Dit betekent dat Winfried Mortelmans, na 10 jaar VAN IN succesvol te leiden doorheen diverse digitale ontwikkelingen, heeft besloten VAN IN & Sanoma Learning te verlaten. We wensen hem veel succes in zijn verdere professionele carrière en zijn hem bijzonder dankbaar voor de transformatie waardoor hij VAN IN heeft geleid.

 

VAN IN kijkt met Vicky Adriaensen met vertrouwen de toekomst tegemoet om het onderwijs van morgen mogelijk te maken.