Multidisciplinair werken

De nieuwe Scoop-reeks is er voor meerdere vakken in de A-stroom:

De drie methodes zijn gemaakt voor:
- scholen die kiezen voor aparte leerplannen
- scholen die kiezen voor aparte leerplannen, maar 1 of meerdere keren per jaar een multidisciplinair moment willen creëren in de school

Je kiest er zelf voor of je in je school met een of meerdere Scoop-methodes aan de slag gaat. Elke methode is onafhankelijk van de andere te gebruiken. Kies je voor meerdere Scoop-uitgaven, dan werken je leerlingen over de vakken heen wel in een herkenbare, heldere structuur, en met een afgestemd concept.

Bovendien maakt Scoop een multidisciplinaire aanpak mogelijk. Daarvoor scheppen we een kader om twee keer per jaar over de vakken heen samen te werken. We bieden hiervoor geen leerlingenmateriaal aan, maar wel guidelines voor de leerkracht die je helpen om twee keer per jaar een multidisciplinaire aanpak met je collega’s uit te werken. Deze guidelines boordevol tips & tricks bieden we aan via de handleiding en diddit, voor elke leerkracht die multidisciplinair aan de slag wil en lesgeeft met een Scoop-methode voor de A-stroom.


Bekijk onze video over vakoverschrijdend werken

In onderstaande video ontdek je hoe onze nieuwe Scoop-uitgaven zorgen ervoor dat jij een paar keer per jaar vakoverschrijdend aan de slag kan. 
 

Scoop multi