Samen op weg naar een vlotte schoolstart

Samen met onze auteurs zijn we volop aan het werk om al onze nieuwe en vernieuwde methodes af te toetsen. Zo kun je binnenkort aan de slag met leermiddelen die volledig aan de nieuwe minimumdoelen en leerplannen voldoen.

 

We nemen voor enkele methodes specifieke initiatieven om ervoor te zorgen dat de schoolstart vlot kan verlopen. Je kunt er dus op vertrouwen dat jij en je leerlingen in september aan de start staan met leerplanconform lesmateriaal. Hieronder geven we een overzicht van leermiddelen waarvoor we zulke initiatieven voorzien.

 

Indien je nog vragen hebt, mag je ons zoals steeds contacteren.

Roze uitroepteken De ontwikkeling van de titels en uitgaven die niet in dit overzicht staan verloopt momenteel volgens planning. Je kunt steeds de laatste stand van zaken opvolgen via onze verschijningsplanning. We doen er alles aan om jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden en te ondersteunen bij een vlotte schoolstart in september. Bedankt voor het vertrouwen!
Lesmateriaal Situatie
Agora Voor Agora ‘Uitgebreide filosofie’ en Agora ‘Kunstbeschouwing’ beschik je over het volledige leerwerkboek bij de schoolstart. Het leerwerkboek van Agora ‘Sociale & gedragswetenschappen’ delen we op in een eerste en een tweede deel. Bij de schoolstart zul je beschikken over deel 1. Deel 2 mag je na de herfstvakantie verwachten.
C’est gagné Bij de schoolstart zul je beschikken over het leerwerkboek. De modules ‘Taal & communicatie’ en ‘Toerisme’ mag je na de kerstvakantie verwachten.
C’est parti Bij de schoolstart zul je beschikken over het leerwerkboek. De module ‘Moderne talen’ mag je na de kerstvakantie verwachten.
GENIE Biologie Bij de schoolstart zul je beschikken over een startbundel. Het volledige leerboek is in druk en mag je in oktober verwachten.
GENIE Chemie Bij de schoolstart zul je beschikken over een startbundel. Het volledige leerboek is in druk en mag je na de herfstvakantie verwachten.
GENIE Fysica Bij de schoolstart zul je beschikken over een startbundel. Het volledige leerboek is in druk en mag je na de herfstvakantie verwachten.
GENIE Natuurwetenschappen We passen ons aanbod aan naar 3 leerpakketten voor graad 3, elk goed voor 1 uur. Elk pakket bieden we aan als leerschrift en als leerboek. Bij de schoolstart zul je beschikken over een startbundel (in geval het leerboek) of een eerste deel (in geval het leerschrift) van leerpakket 1. Het volledige leerboek en tweede deel van het leerschrift mag je na de herfstvakantie verwachten. Leerpakket 2 zal beschikbaar zijn vanaf december 2023 en met leerpakket 3 kun je aan de slag in september 2024.
Lift (D) Bij de schoolstart zul je beschikken over het leerwerkboek Algemene economie (5). De graadleerwerkboeken voor Bedrijfswetenschappen (domeingebonden en domeinoverschrijdend) mag je na de kerstvakantie verwachten.
Lift (D/A) Bij de schoolstart zul je beschikken over het graadleerwerkboek Algemene economie (5/6). Voor de andere uitgaven zullen digitaal PDF’s aangeboden worden in het leerkrachtenmateriaal. De leerwerkboeken bedrijfs- en commerciële organisatie mag je na de herfstvakantie verwachten, de leerwerkboeken Exact en Odoo mag je na de kerstvakantie verwachten.
Lift (A) We delen het leerwerkboek op in een eerste en een tweede deel.  Bij de schoolstart zul je beschikken over deel 1. Aangezien onthaal, organisatie en sales vaak door meerdere leerkrachten wordt gegeven, hebben we ervoor gezorgd dat deel 1 materiaal bevat van elk thema. Zo kan iedereen meteen aan de slag. Deel 2 mag je na de kerstvakantie verwachten.
ON TRACK Bij de schoolstart zul je beschikken over het leerwerkboek. De tracking ‘Beyond words (Moderne talen)’ mag je na de kerstvakantie verwachten.
Pienter De titels ‘Reële functies en algebra’ en ‘Financiële algebra’ zijn beschikbaar bij de schoolstart. ‘Goniometrie en vectoren’ mag je na de herfstvakantie verwachten, ‘Statistiek basisboek’ en ‘Uitgebreide analyse en algebra’ mag je na de kerstvakantie verwachten.
Sapiens Het leerboek voor de D (DO) is beschikbaar bij de schoolstart. Het leerwerkboek van Sapiens D (DG) & D/A delen we op papier op in een eerste en een tweede deel. Bij de schoolstart zul je beschikken over deel 1. Deel 2 mag je na de herfstvakantie verwachten.
TeleScoop Voor alle leerboeken zijn er startbundels beschikbaar. De volledige graadsleerboeken zijn beschikbaar:

  • TeleScoop 5&6 D: beschikbaar
  • TeleScoop 5&6 D/A: in druk, vlak na de herfstvakantie op school
  • TeleScoop 5&6 D: in druk, na de herfstvakantie op school
Track ‘n’ Trace Bij de schoolstart zul je beschikken over het leerwerkboek en de tracking ‘All abroad (Toerisme)’. De tracking ‘To the point (Taal & communicatie)’ mag je na de kerstvakantie verwachten.

Een vlotte schoolstart zonder zorgen

Specifieke initiatieven

We nemen voor enkele methodes specifieke initiatieven om ervoor te zorgen dat jouw schoolstart vlot kan verlopen.

Verschijningsplanning

Ontdek wanneer onze nieuwe en vernieuwde methodes beschikbaar zijn en blader door het proefmateriaal.

Neem contact op met jouw educatief adviseur.

Onze educatief adviseurs helpen je graag verder!