Hoe maak ik als leerling een digitale toets in diddit?

Opgelet!

Op de startpagina van je diddit-account heb je 4 cirkels staan. Heb je maar 2 cirkels? Dan ben je nog niet gekoppeld met je school en kan je geen evaluaties ontvangen van je leerkracht. Vraag je leerkracht om hulp om je account te koppelen met je school.

• Heb je een evaluatie ontvangen van je leerkracht? Dan zie je een melding staan in de cirkel ‘Evaluaties’. Daar zie je een overzicht van alle evaluaties die voor jou klaar staan.
  • Als je leerkracht de evaluatie start, kun je op de knop ‘Begin evaluatie’ klikken.
  • Beantwoord de eerste vraag. Klik daarna rechts onderaan op ‘Volgende’ om naar de volgende vraag te gaan. Je kan op ‘Vorige vraag’ klikken om de vorige vraag opnieuw te bekijken en eventueel je antwoord aan te passen.
  • Aan de hand van de bolletjes onderaan je scherm kun je zien hoe ver je al gevorderd bent in de toets. Het gele bolletje duidt waar je bent.
  • Soms moet je bij een vraag een video bekijken of een tekst lezen. Klik op het bijhorende icoon om de tekst of de video te openen.
  • Als je klaar bent, klik je na de laatste vraag op ‘Einde’.
  • Nu verschijnt een scherm om je evaluatie definitief af te ronden. Klik op ‘Indienen’ om de evaluatie af te ronden en in te dienen. Klik op ‘Annuleren’ als je terug wil gaan naar de evaluatie.

Opgelet!

Na het indienen va je evaluatie, kun je je antwoorden niet meer aanpassen.