Hoe exporteer en print ik een klassikaal scoreoverzicht voor een toets via de module "Toetsen, remediëren en verrijken"?

Je kunt via de module “Toetsen, remediëren en verrijken” de scores van toetsen ingeven. Heb je de scores ingevoerd? Dan kun je dit scoreoverzicht ook afdrukken of exporteren naar Excel.

Werkwijze:

1 Klik in het startscherm op de tegel "Leermiddelen".

Je ziet een overzicht van de verschillende VAN IN-leermiddelen.

2 Kies via de filter - indien nodig - het gewenste leerjaar.

3 Klik op de cover van het gewenste leermiddel.

Bv. leerjaar 5: Reken Maar!

Links zie je een overzicht van de beschikbare digitale materialen, waaronder de module “Toetsen, remediëren en verrijken”.

4 Kies via het menu aan de linkerkant welke toets je wenst te gebruiken.

5 Klik op de tweede tab "Resultaten invullen".

Het scoreoverzicht afdrukken

A Klik op de knop "Download en druk af" om een totaaloverzicht van de ingevoerde scores te downloaden.

B Open het pdf-bestand bv. in Adobe Reader.

Via het rode bolletje naast de score zie je meteen of een leerling onder de vooropgestelde richtnorm scoort.

Om de leerresultaten te printen, druk je op de knop “Afdrukken”.

Het scoreoverzicht exporteren

A Klik op de knop "Export (.xlsx)" om een gedetailleerd klasoverzicht van de ingevoerde scores te downloaden.

B Open het bestand in MS Excel (of laad het op in Google Spreadsheets).

Indien de school gebruikt maakt van deze module voor één of meerdere leermiddelen, is het mogelijk om de resultaten van de toetsen op het rapport (Bingel Evaluatie) te laten verschijnen. Zo hoef je als leraar de resultaten niet twee maal in te geven!De Bingel-schoolbeheerder dient eenmalig de koppeling te leggen  tussen Bingel MAX en Bingel Evaluatie. Daarna zal je de resultaten die je invult na het afnemen van een toets, automatisch zien verschijnen in je puntenboek en je rapport.