Hoe gebruik ik BookWidgets in een opdracht op diddit?

BookWidgets is een interactieve leer- en oefentool waarmee jij als leerkracht zelf online oefeningen kan aanmaken. Deze oefeningen kan je integreren in een diddit-opdracht. Om oefeningen in BookWidgets aan te maken, heb je een actieve licentie nodig via bookwidgets.com.

De eerste keer dat je een BookWidget wil toevoegen in een opdracht in diddit, zal je moeten inloggen in je BookWidgets-account. Klik daarna op het plusteken en vervolgens op ‘BookWidget toevoegen’. Nu verschijnt het overzicht met al jouw BookWidgets. Om een oefening toe te voegen in de opdracht klik je op ‘Kies’.

Wil je een nieuwe BookWidget aanmaken vanuit diddit? Dan klik je op de groene knop ‘Maak nieuwe widget’.

Opgelet!

Momenteel kan je opdrachten met een of meerdere BookWidgets niet delen met je collega’s.