Hoe gebruik ik het MAB-materiaal in mijn bordboek?

Belangrijk

Met de MAB-oefening kun je rekenkundige verhoudingen weergeven en de leerlingen inzicht in het tientallige stelsel leren.

1 Open het menu door op het icoontje te klikken aan de linker- of rechterkant van het scherm.

2 Klik in het menu op de knop Toolkit.

3 Selecteer de MAB-oefeningen.

De MAB-oefening is actief op het bordboek.

Melding

Naargelang het leerjaar krijg je materiaal om eenheden, tientallen, honderdtallen en/of duizendtallen voor te stellen.

4 Sleep de items telkens naar het scherm en groepeer daar naar wens.

5 Wijzig een groen tiental in een geel blokje met losse eenheden.

6 Klik hiervoor op het dubbele pijltje rechtsboven het groen tiental. Je kunt de gele blokjes nu uit elkaar schuiven.

7 Sleep of plaats een item terug door te tikken op het icoontje van de prullenmand in de menubalk van de app.

8 Verklein het venster met de MAB-oefening door te tikken op het minimaliseer-icoon in de menubalk van de app.

9 Verwijder de MAB-oefening met een klik op het icoontje van de MAB-oefening in de Toolkit of een klik op "X" in de rechts bovenin.