Hoe kan ik de bordlessen en -slides in mijn bordboek personaliseren?

Je kunt de volgorde van de slides veranderen, schermen weglaten of er zelf aan toevoegen. Op deze manier kun je makkelijker gepersonaliseerd lesgeven en verhoog je de interactiviteit tijdens de les.

Werkwijze:

1 Open een bordboek.

2 Open een bordles.

3 Klik in het venster van de bordles in de hoek rechts bovenin op de knop slides.

Je ziet een overzicht van alle slides waaruit de bordles is opgebouwd.

De volgorde van de slides wijzigen

1 Versleep de slides (één voor één) in de gewenste volgorde.

De blauwe aangevinkte knop “Mijn volgorde” geeft aan dat je een eigen volgorde hebt ingesteld.

Met een klik op de knop “Mijn volgorde” worden de slides terug in de originele positie geplaatst.

Een slide verbergen

1 Klik op de blauwe "..." knop in de hoek links onderin de slide die je wil verbergen.

2 Kies het doorstreepte oogje in het menu.

3 Klik op "X" om het menu te sluiten.

Deze slide is nu verborgen. Herhaal de actie om de slide opnieuw zichtbaar te maken. Een verborgen slide wordt lichtgekleurd weergegeven en kun je niet meer aanklikken.

Een eigen slide toevoegen

1 Klik op de groene knop "+ Slide toevoegen".

Er wordt een nieuw venster gestart.

2 Typ een instructie naast de "i".

3 Kies in het menu aan de rechterkant van het scherm de gewenste inhoud.

Knopje  Beschrijving
Een lege slide
Tekst invoegen
Een afbeelding toevoegen
Een filmpje toevoegen
Een audiofragment toevoegen
De inhoud verwijderen

Belangrijk

Je kunt maar één inhoudstype kiezen. Wens je meer inhoud dan moet je extra slides aanmaken.

4 Klik op de knop "Opslaan" onderin het scherm.

De zelfgemaakte slide wordt aangeduid met een oranje icoontje.

5 Klik op de blauwe "..." knop in de hoek links onderin om het menu te openen.

Je kunt de slide verbergen, afspelen, bewerken of verwijderen.

6 Klik rechts bovenin het scherm om de slides te sluiten en terug te keren naar de bordles.

7 Klik rechts bovenin het scherm om de bordles te sluiten en terug te keren naar het bordboek.