Hoe kan ik de module "Differentiëren en oefenen" gebruiken?

Zorg begint met goede instructie, voldoende oefening en een preventieve basisaanpak. Je kunt de module Differentiëren en oefenen dus niet alleen gebruiken om te remediëren en/of te verrijken na elke toets; de module bevat ook kant-en-klare mogelijkheden om doorheen het schooljaar gericht te oefenen en te differentiëren.

Werkwijze:

1 Klik in het startscherm op de tegel "Leermiddelen".

Je ziet vervolgens een overzicht van de verschillende VAN IN-leermiddelen.

2 Kies via de filter - indien nodig - het gewenste leerjaar.

3 Klik op de cover van het leermiddel waarvan je de module wilt gebruiken.

Bv. leerjaar 5: Reken Maar!

Je ziet in de linkermenubalk een overzicht van de beschikbare digitale materialen, waaronder de module “Differentiëren en oefenen”.

4 Selecteer het gewenste blok.

5 Kies via de filter voor enkel papier, enkel online op Bingel of een combinatie van beide.

6 Wil je snel naar het gewenste onderdeel? Klik op de tabs om te springen naar verrijken, remediëren, verdiepen, vlotjes of zorg.

A Via de kolom "Voorbeeld" kun je de inhoud bekijken zoals die op Bingel verschijnt...

B of de inhoud bekijken van de papieren versie (met of zonder correctiesleutel).

C Gebruik de aankruisvakjes om een of meerdere oefenreeksen te selecteren.

D Kies via de knoppen rechts bovenaan hoe je de geselecteerde oefenreeksen aanbiedt.

Druk selectie af Je kunt voor elke geselecteerde leerling een kant-en-klare gedifferentieerde bundel met oefeningen afdrukken (Pdf-bestand), met of zonder individuele correctiesleutel.
Zet klaar op Bingel Voor elke geselecteerde leerling wordt automatisch een kant-en-klare gedifferentieerde digitale taak samengesteld. De taak bevat enkel digitale oefenreeksen op Bingel. Je kunt de naam van de taak, de begin- en einddatum aanpassen.

Belangrijk

Afhankelijk van je browser krijg je het Pdf-bestand te zien in een nieuw scherm of wordt het bestand geopend met een gratis leesprogramma zoals Adobe Reader. Gebruik de afdrukfunctie om de toets af te drukken.

Waarschuwing

Om ervoor te zorgen dat getallenassen, lijnstukken, figuren … precies de juiste afmetingen hebben, mag je bij de afdrukinstellingen van je printer nooit de instelling "Aanpassen aan pagina" of "Aanpassen aan afdrukbaar gebied" kiezen. Kies steeds voor "Ware grootte".

Melding

Elke Pdf is voorzien van de voornaam, de familienaam, het klasnummer en de klas van de leerling. Enkel de datum moeten je leerlingen nog zelf invullen. De correctiesleutel zit steeds achteraan.

Melding

Om de oefenbladen recto verso te kunnen afdrukken, start je de oefenbundel voor elke leerling steeds op een oneven pagina.