Hoe kan ik het beste gebruikmaken van de instructiefilmpjes van IJsbrekers?

Met IJsbrekers heb je toegang tot een rijk aanbod instructiefilmpjes. Deze filmpjes ondersteunen jouw leerlingen bij het herhalen en opfrissen van verschillende onderwerpen en wiskundige uitdagingen. Ze zorgen voor extra leerrendement en dragen bij tot een motiverend en gepersonaliseerd wiskundeonderwijs! 

 

Je kunt de instructiefilmpjes inzetten als pre-teaching, tijdens de les, of ze thuis laten gebruiken om huiswerk te maken en lessen te leren. Bovendien kan je de filmpjes eenvoudig klaarzetten als een taak op Bingel. 

Waar vinden we de instructiefilmpjes terug? 

 

Via het Bingeleiland (voor de leerling)

 

Leerlingen hebben toegang tot de instructiefilmpjes van hun leerjaar via het Bingeleiland. Door te klikken op IJsbrekers en vervolgens naar de instructiefilmpjes te gaan, kunnen ze de filmpjes zowel thuis als in de klas zelfstandig (her)bekijken. Wanneer een leerling (vrij) aan het oefenen is op Bingel en het toch even moeilijk gaat, krijgen ze automatisch het bijhorende instructiefilmpje te zien als feedback bij de oefenreeks. 

 

 

Via het bordboek (voor de leerkracht)

 

De instructiefilmpjes werden gekoppeld aan de juiste les in het bordboek. Tijdens het voorbereiden en het geven van jouw lessen ben je slechts één klik verwijderd van het juiste filmpje. Hiervoor klik je op het blauwe icoon bij de les. Bovendien heb je via de zijwerkbalk van het bordboek direct toegang tot alle instructiefilmpjes van dat bordboek.