Hoe kan ik mijn agenda afdrukken in Bingel Planner?

Je kunt je agenda afdrukken via een pdf-weergave. Via de opties stel je precies in wat je wenst af te drukken.

Werkwijze:

1 Klik in Bingel Planner op "Agenda".

2 Kies de gewenste weergave.

• Dag
  • Week (met of zonder weekend)
  • Lijst (met of zonder details)

3 Klik via "Opties" op "Print".

In de dag- en weekweergave maak je een afdruk van je scherm. Je kunt hier niets instellen. Wat je ziet op de scherm, is wat je krijgt op je print.

Resultaat weekweergave:

In de lijstweergave heb je de mogelijkheid om de details van de fiche wel of niet af te drukken. Bv. lesdoelen, leerplandoelen, lesverloop enz.

Werkwijze:

1 Klik via "Opties" op "Toon details".

2 Kies "Selecteer alles" om alle details zichtbaar te maken (= de volledige fiche) of schakel de bepaalde details in.

3 Klik via "Opties" op "Print".

Resultaat lijstweergave met details:

Printinstellingen

De printinstellingen zijn afhankelijk van de browser. Onderstaande instellingen zijn zichtbaar in Chrome. Andere browsers zoals Edge, Safari of Firefox kunnen mogelijks andere instellingen tonen.

• Bestemming: kies de gewenste printer
  • Pagina’s: alles of selectie van bepaalde pagina’s
  • Opmaak: liggend = meer tekst op één pagina
  • Kleur: zwart/wit of kleur (hangt af van de gekozen printer)

• Papierformaat = A4
  • Marges = minimum
  • Schaal = aangepast > 90%
  • Kop- en voettekst = uitgeschakeld
  • Achtergrondbeelden: aan = de blokjes worden volledig ingekleurd, uit = enkel de randen van de blokjes zijn gekleurd

Tip van het Bingelteam

Kies onderstaande printinstellingen om zoveel mogelijk tekst op één pagina te verkrijgen en papier/inkt te besparen.