Hoe maak ik als leerkracht een opdracht met leerpad aan in diddit?

• Ga naar het tabblad ‘Opdrachten’ en klik je rechts bovenaan op ‘Nieuwe opdracht aanmaken´. Geef je opdracht een titel en kies het hoofdstuk (optioneel: de paragraaf).
  • Nu kun je kiezen om oefenreeksen of lesmateriaal toe te voegen door op het plusteken te klikken. Bij het toevoegen van oefenreeksen krijg je een overzicht van alle beschikbare oefenreeksen. Wanneer je klaar bent met reeksen selecteren, klik je op ‘Toevoegen’.
  • Bij het toevoegen van lesmateriaal krijg je een overzicht van het lesmateriaal bij deze uitgave in diddit. Je kan kiezen om afbeeldingen, video’s, audio-fragmenten, hyperlinks en pdf-documenten in je opdracht te verwerken. Het is niet mogelijk om ontdekplaten, Word- of Excel-documenten toe te voegen aan een opdracht. Wanneer je klaar bent met lesmateriaal selecteren, klik je op ‘Toevoegen’.
  • Nu kan je je opdracht nog verder aanpassen door nog extra oefeningen of lesmateriaal toe te voegen, items te verwijderen door op het vuilbakje te klikken of items van volgorde veranderen door ze te verslepen.
  • Klik op de knop ‘Opslaan’ om de opdracht met leerpad op te slaan. Bekijk de volledige opdracht door onderaan op ‘Opdracht simuleren’ te klikken.
  • Klik op ‘Inplannen’ en selecteer de school, de klasgroep en de leerlingen. Geef daarna aan van wanneer tot wanneer de leerlingen aan de opdracht mogen werken.
  • Als de gegevens zijn ingegeven, klik je op ‘Plan de opdracht’. Je ingeplande opdracht kan je nu terugvinden in het tabblad ‘Mijn geplande opdrachten’.

Opgelet!

Heeft de naam van een leerling een rode kleur? Dan is deze leerling nog niet gekoppeld aan zijn school en kan hij of zij de opdracht niet ontvangen.