Hoe maak ik een volgsysteem in Bingel Evaluatie op basis van het leerplan?

Je kunt in Bingel Evaluatie een volgsysteem bouwen op basis van het leerplan. Dat bespaart je heel wat tijd omdat je zelf de doelen niet hoeft in te geven.

• Alleen de gekoppelde doelgroepen hebben toegang tot het volgsysteem.
  • Opgelet: indien je in de rapport wizard nog geen periodes hebt ingesteld, zal je dit eerst moeten doen alvorens het eigen volgsysteem zal werken (werkwijze).

Werkwijze:

1 Klik in het startscherm op de tegel "Evaluatie".

2 Klik opnieuw links bovenaan op de switcher en kies in het startscherm de tegel "Beheer".

3 Klik in de zijbalk op het onderdeel "Volgsystemen".

4 Om een volgsysteem te genereren op basis van leerplan, klik je op de knop "+ Nieuw".

5 Kies de optie "Volgsysteem genereren op basis van leerplan".

6 Selecteer het gewenste leerplan.

In dit voorbeeld wordt er gewerkt met het leerplan ZILL maar de werkwijze is voor alle leerplannen dezelfde.

Er verschijnt een assistent met 4 stappen.

7 Met de knop "Volgende" ga je van de ene stap naar de andere.

8 Geef een unieke naam en daaronder een beschrijving.

9 Kies een passend icoontje (optioneel) voor op de afdruk van het rapport.

10 Kies daaronder de gewenste doelgroep(en) die het volgsysteem zullen gebruiken:

11 Klik op de knop "Volgende".

12 In stap 2 kies je de quotering.

Deze kun je eerst aanmaken en instellen via een apart beheer (werkwijze).

13 Klik op de knop "Volgende".

14 In stap 3 bepaal je de evaluatieniveaus net zoals in een boomstructuur.

Kies 1 tot maximaal 4 niveau(s). Verwijder de niveaus die je niet nodig hebt met -.

15 Per niveau geef je aan of er een quotatie en/of feedback moet verschijnen.

16 Klik op de knop "Volgende".

17 In stap 4 vink je de feitelijke inhoud (doelen) aan van het volgsysteem en dit per niveau.

18 Klik op het icoontje in de rechterkolom om het huidige niveau en alle onderliggende niveaus samen te selecteren.

Dat bespaart je heel wat kliks. Je kunt nog altijd een doel uitzetten dat je niet nodig hebt.

19 Klik op de knop "Volgende" om af te sluiten.

20 Je ziet nu het overzichtsvenster met alle volgsystemen (alfabetisch).

Melding

Je kunt een ongebruikt volgsysteem bewerken, verwijderen of archiveren.