Hoe maak ik gebruik van de Bingel MAX oefenresultaten in Bingel Evaluatie?

Indien de school gebruikt maakt van Bingel MAX voor één of meer leermiddelen, is het mogelijk om de resultaten van de toetsen op het rapport te laten verschijnen. Zo hoef je als leraar de resultaten niet twee maal in te geven! De Bingelschoolbeheerder dient eerst eenmalig de koppeling te leggen tussen Bingel MAX en Bingel Evaluatie. Daarna verschijnen de resultaten die je invult na het afnemen van een toetsautomatisch in je puntenboek en rapport. Je kunt daarna via Bingel Evaluatie kiezen om ze al dan niet te laten meetellen en afdrukken op het rapport.

Werkwijze:

1 Klik in het startscherm op de tegel "Evaluatie".

2 Klik in de linkerzijbalk op de knop "Evalueren".

3 Selecteer de juiste klas in de filter.

De juiste periode is automatisch geselecteerd.

4 Selecteer in het linkergedeelte het leergebied/leerdomein waarvoor de resultaten werden ingevuld in Bingel MAX.

Je ziet een toets met dezelfde titel en datum als de toets in Bingel MAX.

5 Klik op "Bewerken" (potloodje) onder de titel.

6 Gebruik de schakelaar om de toets al dan niet te laten meetellen op het rapport.

7 Je kunt - indien gewenst - de titel van de toets aanpassen en/of een beschrijving toevoegen die op de rapportafdruk worden getoond.

8 Klik op de blauwe knop "Opslaan".

Melding

Datum en max./min. worden automatisch overgenomen en kun je niet wijzigen.

Melding

De resultaten kunnen hier niet gewijzigd worden, aangezien ze automatisch worden overgenomen. Aanpassingen doe je dus in de toets in Bingel MAX.