Hoe maak ik als leerkracht groepen aan in mijn bordboek in diddit?

Door een groep aan te maken kun je via je bordboek aantekeningen, bijlagen en notitiepagina’s delen met leerlingen of met collega’s. Leerlingen kunnen ook vanuit hun e-book aantekeningen en notitiepagina’s met jou delen of met hun studiegenoten.

 

Klik links bovenaan in je bordboek op ‘Kiosk’. Nu open je de VAN IN Kiosk. Klik op de blauwe knop ‘Nieuwe groep’ om een nieuwe groep aan te maken. Vervolgens kun je een naam geven aan de groep en bepalen welk boek of welke boeken deze klas gebruikt. De andere leden in de groep moeten zelf ook een actieve licentie hebben tot dit boek om tot je groep te kunnen behoren. Je bordboek genereert meteen een code die je kan delen. Je kan deze code overschrijven door in het tekstveld een code van jouw keuze te typen.

 

Anderen maken zich lid van jouw groep door de code in hun bordboek of e-book in te geven. Links bovenaan in hun boek klikken ze op de drie streepjes en kiezen ze daarna voor het sleuteltje. Hier geven ze de code in om zich aan een groep toe te voegen. Je kan zelf in de VAN IN Kiosk steeds nakijken welke leerlingen of studenten al toegevoegd zijn aan je groep. Nu is je groep klaar om bijlagen, aantekeningen en notitiepagina’s te delen.