Hoe pas ik de vakken aan voor de lagere school in Bingel Planner?

Leergebieden

De leergebieden voor lager onderwijs worden gebruikt om weekroosters aan te maken, gekoppeld aan een kleur. Als schoolbeheerder kun je deze namen en kleuren aanpassen.

Werkwijze:

1 Klik in het startscherm op de tegel "Planner".

2 Roep het startscherm opnieuw op door links bovenaan te klikken.

3 Klik in het zijmenu op het onderdeel "Vakken"

4 Klik op de groene knop "+ Leergebied aanmaken".

Met de knop “Leergebied aanmaken” maak je nieuwe unieke gebieden beschikbaar met een eigen kleur.

5 Klik op de schakelaar om een leergebied te deactiveren.

Ze zijn dan verborgen voor de gebruikers. De gelinkte lessen in de agenda’s blijven echter gewoon bestaan. Een verborgen vak kun je nadien opnieuw weer aanzetten.

Waarschuwing

Schakel niet zomaar leergebieden uit want dat geeft problemen in de roosters en agenda van de leraars in Bingel Planner.

Leerdomeinen

De leerdomeinen worden enkel gebruikt om de rapporten (Bingel Evaluatie) in te stellen. Als schoolbeheerder kun je deze namen aanpassen.

1 Klik op de groene knop "+ Leerdomein aanmaken".

Met de knop “Leerdomein aanmaken” maak je nieuwe unieke domeinen beschikbaar voor het rapport met een eigen kleur.

Een leerdomein maakt altijd deel uit van een leergebied.

Leerdomeinen die je niet meer nodig hebt, kun je uitzetten. Een verborgen domein kun je nadien opnieuw weer aanzetten.

Waarschuwing

Heb je leergebieden aangemaakt voor Bingel Planner die je niet nodig hebt in het rapport? Laat dan in het rapportbeheer de configuratie van deze leergebieden leeg, dan verschijnen ze nergens in het puntenboek. Schakel niet zomaar leergebieden uit want dat geeft problemen in de roosters en agenda van de leraars in Bingel Planner.