Hoe pas ik een fiche aan in Bingel Planner?

Elke fiche in Bingel Planner heeft dezelfde structuur. De onderdelen van de fiche vul je naar eigen keuze aan.

Werkwijze:

1 Klik in Bingel Planner op "Leermiddelen".

2 Klik op "Mijn leermiddelen" (indien nodig).

3 Open een leermiddel en open een fiche.

Naam: de titel van de fiche. Deze titel is zichtbaar in je agenda.

Evaluatie: als je Evaluatie inschakelt, heeft dit invloed op de doelenrapportage. Evaluatiefiches zijn zichtbaar in je agenda via een rode bol.

Duur: dit is optioneel en staat los van de eigenlijke planning in je agenda.

Via “Ervaringskans” kies je de gewenste kansen: je kunt meerdere kansen aanduiden.

Via “Leerplandoelen” kun je de doelen van het gekozen leerplan toevoegen/aanpassen. Naar gelang de koepel heb je een, twee of drie tabs: werkwijze.

1. Leerplandoelen van de koepel
    2. Ontwikkelingsaspecten (VSKO)
    3. ZILL (VSKO)
    4. Doelenboek kleuter (OVSG)

De velden “Lesdoelen”, “Startsituatie”, “Lesverloop”, “Reflectie”, “Differentiatie” en “Werkvormen” zijn vrije velden. Maak de inhoud van deze vrije velden fraai op met een uitgebreide knoppenset in de werkbalk zoals kleuren, uitlijning, lettertypes en tabellen.

De knop “Notitie aanmaken in Bingel Zorg”: een rechtstreekse link naar Bingel Zorg > Aanmaak van een nieuwe notitie.

Didactische materialen“: je kunt aanduiden of het materiaal door de leerling of de leerkracht meegebracht wordt, in de klas aanwezig is of online beschikbaar is.

1. Klik op de knop “Bestand toevoegen” om een digitaal bestand (afbeelding; document Word/pdf; PowerPoint-presentatie) op te laden
    2. Klik op de knop “Bestand toevoegen” om een digitaal bestand (afbeelding; document Word/pdf; PowerPoint-presentatie) op te laden.
    3. Klik op de knop “Bestand toevoegen” om een digitaal bestand (afbeelding; document Word/pdf; PowerPoint-presentatie) op te laden.

Melding

Voor sommige bronnen zoals YouTube en Wikipedia is er een aangepaste weergave zodat je een preview kunt zien.