Hoe stel ik types en sjablonen in voor Bingel Zorg?

Een type is het label dat bepaalt welk soort dossierlijn je ingeeft. Voor een notitie kun je slechts 1 type kiezen. Bv. “oudergesprek”, “observatie”, “MDO”, ….

Werkwijze:

1 Klik op de tegel "Bingel Zorg".

2 Klik in Bingel Zorg op de switcher linksboven en kies "Beheer".

3 Klik in het beheer op het onderdeel "Types".

In dit venster kun je als beheerder de verschillende types aanmaken en instellen.

4 Klik op de knop "Nieuw" om een extra type toe te voegen.

5 Geef de naam in van het nieuwe type en klik op de knop "Opslaan" om het type te bewaren.

6 Klik op "Bewerken" om een type aan te passen (potloodje).

7 Klik op "Verbergen" om een type te archiveren (schuifregelaar UIT).

Alle info van dit type is zichtbaar in het dossier maar je kan geen nieuwe notities meer maken met dit type.

8 Klik op "Herstellen" om een verborgen type opnieuw te activeren (schuifregelaar AAN).

9 Klik op "Verwijderen" om een type voorgoed te verwijderen.

Dit kan niet als er reeds gegevens zijn gekoppeld aan dit type.

Standaard inhoud per type (= sjabloon)

Voor elk type kun je als beheerder standaard inhoud ingeven (sjabloon). Deze inhoud zorgt ervoor dat het invulvenster reeds vooraf ingestelde tekst en opmaak bevat om zo bepaalde richtlijnen mee te geven.

1 Klik op "Bewerk" om een type aan te passen (of maak een nieuw type aan).

2 Geef de inhoud in in het gedeelte "Standaard inhoud".

3 Maak via de opmaakknoppen de inhoud op zoals kleuren, uitlijning, lettertypes en tabellen.

4 Klik op "Opslaan" om de aanpassingen te bewaren.

Melding

Wijzigingen aan deze "Standaard inhoud" is enkel van toepassing op nieuwe notities.

Melding

Heb je al een structuur in een Google Docs, Word - of Excelbestand staan? Geen nood, je hoeft dit niet over te typen! Je kunt deze inhoud met of zonder opmaak eenvoudig overdragen naar de gewenste notitie. Lees verder.

Standaardsjablonen

Om vlot van start te gaan met Bingel Zorg zijn er reeds een aantal types met standaardsjablonen voorzien. Het staat je volledig vrij om deze wel of niet te gebruiken en/of aan te passen.

Zichtbaarheid van de velden

Standaard bevat een notitie alle beschikbare velden: zichtbaarheid, bijlagen, zorgverleners, zorgthema’s. Als beheerder kun je ervoor kiezen om bepaalde velden niet te laten verschijnen om zo het notitievenster lichter te maken.

1 Klik op "Bewerk" om een type aan te passen (potloodje).

2 Zet de gewenste velden aan of uit met de schakelaar.

3 Klik op "Opslaan" om de aanpassingen te bewaren.

Voorbeelden van types

Om je op weg te zetten, een lijstje met veel gebruikte types:

• Intern overleg
  • CLB-overleg
  • Pre-MDO
  • MDO
  • Aanvraag zorgoverleg
  • Zorgvraag
  • Zorgoverleg
  • Kritisch
  • Overleg volgend schooljaar
  • Overgangsgesprek
  • Overleg met externen
  • Oudergesprek
  • Oudercontact
  • Kindgesprek
  • Klassenraad
  • Handelingsplan
  • Zorgplan
  • Observatie
  • Diagnose