Hoe voeg ik inhoud uit Word, Excel of Google Docs toe aan een notitie in Bingel Zorg?

Heb je al zorginhoud in een Google Docs, Word- of Excelbestand staan?

Geen nood, je hoeft dit niet over te typen! Je kunt deze inhoud met of zonder opmaak eenvoudig overdragen naar de gewenste notitie.

Werkwijze:

1 Start een nieuwe (of open een bestaande) notitie.

2 Open het Google Docs, Word- of Excelbestand.

3 Selecteer de gewenste inhoud of selecteer alles (CTRL + A):

4 Vorm de toetsencombinatie CTRL + C (kopiëren).

5 Plaats de cursor in het veld "Inhoud":

6 Vorm de toetsencombinatie CTRL + V (plakken).

7 Kies met of zonder opmaak (enkel Word of Excel):

Resultaat met opmaak:

Resultaat zonder opmaak:

Belangrijk

Inhoud uit een Google Docs-bestand wordt altijd met opmaak geplakt.

Melding

De inhoud kun je nu verder aanpassen en opmaken.

Tips van het Bingelteam

• Het nadeel aan het kopiëren met opmaak van een Word-bestand, is dat er duizenden verborgen karakters mee worden overgedragen. Dat kan er voor zorgen dat de maximum hoeveelheid karakters wordt overschreden. In dat geval kies je voor de optie "kopiëren zonder opmaak".
  • Let op met afbeeldingen uit een Word-bestand. Indien de afbeelding in Word werd verkleind, dan behoudt die zijn werkelijke bestandsgrootte. Bij het kopiëren wordt die bestandsgrootte niet gewijzigd. Dat kan er voor zorgen dat de maximum hoeveelheid karakters wordt overschreden. In dat geval open je beter de afbeelding met een programma als Paint en verklein je het formaat.