Hoe stel ik voor het rapport de manier van evalueren in per vak in Bingel Evaluatie?

In dit venster stel je in met welke evaluatiemethode(s) er gewerkt wordt per vak per klasgroep.

Werkwijze:

1 Klik in het startscherm op de tegel "Evaluatie".

2 Klik opnieuw links bovenaan op de switcher en kies in het startscherm de tegel "Beheer".

3 Klik in de zijbalk op het onderdeel "Rapporten".

4 Klik op het potloodje naast een rapport om het rapport te bewerken.

Er verschijnt een assistent met 6 stappen. Met de knop “Opslaan en volgende” ga je van de ene stap naar de andere. Met de knop “Opslaan en sluiten” keer je terug naar het overzichtsvenster “Rapporten”.

Je ziet een rooster met de vakken aan de linkerkant en de klasgroepen van dit rapport bovenin.

De eerste keer verschijnt er een handige rondleiding die je doorheen de onderdelen van dit venster loodst. Klik op “volgende” om de rondleiding te volgen of “Sla over” om de rondleiding af te sluiten.

Je kunt de rondleiding altijd opnieuw starten met een klik op de knop “Herstart rondleiding”.

De vakken uit Bingel Planner zijn dezelfde voor Bingel Evaluatie en worden dus hergebruikt. Als je bv. Frans al gebruikt in de Planner, moet je Frans niet meer opnieuw aanmaken voor Evaluatie. Voor aanpassingen aan de vakken, klik je op de link “hier” in de infobalk.

Maak je gebruik van iconen bij de vakken op het rapport, dan kan je deze ook aanpassen in het beheer van de Planner bij het onderdeel “Vakken”.

Je komt terecht in het venster “Vakken” van het Planner-beheer. Dit venster geldt dus tevens voor Bingel Evaluatie. Maak geen vakken dubbel aan! Schakel niet zomaar vakken uit die in de Planner gebruikt worden want leraars gaan dan foutmeldingen krijgen in hun roosters en agenda.

5 Klik in het rooster om de instellingen aan te kiezen.

Bv. Lezen voor klasgroep 1B

6 Duid in het instellingenvenster aan of je wenst te evalueren met punten, quotatie en/of feedback.

Knop Beschrijving
Punten
Quotatie. Kies het gewenste quoteringssysteem
Feedback

Het is mogelijk om meerdere keuzes te combineren. Elke keuze wordt met een icoontje weergegeven in het rooster.

7 Om sneller te werken klik je op de drie puntjes naast een vak.

Zo kun je voor dit vak een evaluatiemethode instellen voor alle klassen in één beweging.