Hoe stel ik zorggroepen in als schoolbeheerder in Bingel?

Met een zorggroep kun je leerlingen in niveaugroepen indelen door ze over de leerjaren heen samen te brengen in een virtuele zorgklas. Als beheerder kun je deze groepen klaarzetten en de juiste leraars koppelen.

Werkwijze:

Tip van het Bingelteam

Zorggroepen instellen als schoolbeheerder is niet noodzakelijk. Elke leraar kan immers zelf eigen zorggroepen aanmaken en beheren voor de klas(sen) waar hij/zij toegang tot heeft.

1 Klik in het startscherm op de tegel "Beheer".

2 Klik op "Zorggroepen" in de linkerkolom.

In het overzichtsvenster zie je zowel de zorggroepen die je als beheerder hebt aangemaakt als alle zorggroepen die de leraars zelf hebben aangemaakt.

3 Klik op de groene knop "+ Nieuwe zorggroep" rechts bovenaan.

4 Geef de zorggroep een unieke naam. De leerlingen zien de naam van de zorggroep niet.

5 Voeg een individuele leraar toe via de groene + naast de naam van de leraar.

6 Lange lijst met leraars? Typ een naam om te zoeken.

7 Leraars die je toevoegt verschijnen in het rechterdeel van het venster. Verwijder een leraar via een klik op -.

8 Klik op de knop "Verzenden" om de zorggroep te bewaren.

9 Klik op "..." naast de zorggroep in de kolom "Acties" en kies "Voeg leerlingen toe".

Tip van het Bingelteam

Je kunt enkel leerlingen toevoegen aan een zorggroep waaraan je gekoppeld bent. Je kunt je altijd weer loskoppelen nadien.

10 Voeg een individuele leerling toe via de groene + naast de naam van de leerling.

11 Of voeg een volledige klas toe met een klik op "Voeg allen toe".

12 Je kunt leerlingen toevoegen uit elke klas waaraan je gekoppeld bent. Klik op "Selecteer klas" om een andere klas te kiezen.

13 Leerlingen die je toevoegt verschijnen in het rechterdeel van het venster. Verwijder een leerling via een klik op -.

14 Klik op de groene knop "Opslaan" om de instellingen te bewaren.

15 Klik op "..." naast de zorggroep in de kolom "Acties" en kies "Wijzig" om naam van de zorggroep te wijzigen of om leraars toe te voegen/ te verwijderen.

16 Klik op "..." naast de zorggroep in de kolom "Acties" en kies "Verlaat zorggroep" om jezelf los te koppelen van deze zorggroep.

Belangrijk

Je kunt doorheen het schooljaar steeds leerlingen/leraars aan een zorggroep toevoegen of leerlingen/leraars eruit verwijderen. Zo heeft de zorggroep steeds de ideale samenstelling.