Kan ik mijn Blend-boek onveranderd hergebruiken volgend academiejaar?

Een ISBN-nummer van een Blend-boek is telkens maar geldig voor één academiejaar. Voor een nieuw academiejaar heb je een nieuw ISBN-nummer nodig en dus moet je het boek opnieuw indienen. Wil je je Blend-boek in een onveranderde samenstelling gebruiken, dan zijn er twee pistes:

 

1. Het Blend-boek dat je opnieuw wil indienen bevat geen hoofdstukken uit boeken waarvan een nieuwe editie verschijnt in hetzelfde academiejaar

  • Ga naar de cover van het Blend-boek dat je opnieuw wil gebruiken en klik op Kopiëren en bewerken.
  • Vul titel, academiejaar, departement en afstudeerrichting in onder de tab Info.
  • Klik op Bewaar gegevens.
  • Ga naar de tab Samenvatting.
  • Klik onderaan op de pagina op Bevestigen.
  • De bestelling wordt bevestigd! Het boek krijgt een nieuw ISBN.

 

2. Het Blend-boek dat je opnieuw wil indienen bevat hoofdstukken uit boeken waarvan een nieuwe editie verschijnt in hetzelfde academiejaar

 

Boeken waarvan een nieuwe editie zal verschijnen kan je herkennen aan het uitroepteken bij de cover en de hoofdstukken van het bronboek.

 

Je kan eventueel je boek nu al samenstellen (‘klaarzetten’) op basis van de hoofdstukken uit de vorige editie, zodat je een zicht krijgt op je boek op maat. Maar je kan het boek nog niet bestellen. Zodra de geactualiseerde hoofdstukken in Blend beschikbaar zijn krijg je een e-mail. Je kan vanaf dan in Blend de nog niet geactualiseerde hoofdstukken vervangen en vervolgens je Blend-boek indienen.

 

Hou er wel rekening mee dat het mogelijk is dat een hoofdstuk uit een vorige editie in de nieuwe editie een andere naam of nummering kreeg. Doe dus altijd zeker een check voordat je je Blend-boek indient.