Wat gebeurt er wanneer mijn methode in diddit wordt aangepast of vernieuwd?

Zoals je misschien wel weet, krijgen een aantal methodes in diddit een kleine aanpassing of grondigere vernieuwing voor het schooljaar 2024-2025. Ga je aan de slag met een aangepaste of vernieuwde methode op diddit? Ontdek dan hier wat er gebeurt met je bestaand materiaal of vorige uitgave.

 

Ben je niet zeker welk platform bij jouw nieuwe of vernieuwde methode hoort? Kijk het na in onze verschijningsplanning via de knop hieronder.

Bekijk onze verschijningsplanning

+ Wat gebeurt er met je Comfort Pack?

Had je al een Comfort Pack voor de bestaande editie? Dan wordt dit gewoon automatisch overgezet naar het Comfort Pack voor de nieuwe editie. Je hoeft hier dus geen extra of nieuwe licentiecode voor te activeren.

+ Wat gebeurt er met je bordboek?

Als je methode licht werd aangepast of grondig vernieuwd is, geldt dat ook voor je bordboek. Afhankelijk van hoe ingrijpend de wijzigingen zijn, zal één van onderstaande situaties zich voordoen:

1. 1 boek in je overzicht, 1 bordboek

Op de overzichtspagina in diddit blijf je voor jouw methode maar 1 cover zien. Als je op die cover klikt en naar je bordboek gaat, beschik je ook maar over 1 versie van dat bordboek. Dit is de nieuwe editie van je bordboek, waarin de aanpassingen zijn doorgevoerd.

 

Geen paniek: de paginanummering is hetzelfde gebleven, dus al je aantekeningen en notities blijven bewaard en staan nog steeds op de juiste plek! Ook het eigen lesmateriaal dat je zelf hebt toegevoegd, blijft behouden.

2. 1 boek in je overzicht, 2 bordboeken

Op de overzichtspagina in diddit blijf je voor jouw methode maar 1 cover zien. Als je op die cover klikt en naar je bordboek gaat, kom je terecht op een tussenpagina. Op deze pagina vind je:

  • De vorige editie van je bordboek, inclusief je aantekeningen en notities.
  • De nieuwe editie van je bordboek, waarin de aanpassingen zijn doorgevoerd.

 

Omdat de paginanummering in de nieuwe editie veranderd is, is het niet mogelijk om de aantekeningen en notities uit de vorige editie van je bordboek integraal over te zetten. Je hebt echter nog 1 volledig schooljaar toegang tot je oude versie in diddit. Zo ben je al je aantekeningen en notitiepagina’s niet ineens kwijt, maar kun je deze stelselmatig toevoegen aan je nieuwe versie.

 

Het eigen lesmateriaal dat je zelf hebt toegevoegd, blijft gewoon behouden en hoef je dus niet over te zetten.

3. 2 boeken in je overzicht, 2 bordboeken

Voor een aantal methodes zijn er heel wat wijzigingen aan het bordboek en online lesmateriaal gebeurd. Voor die methodes zul je op de overzichtspagina in diddit 2 covers zien:

  • Een cover van de vorige editie van je boek, met een banner ‘vorige versie’ over. Als je hierop klikt, zie je het lesmateriaal en bordboek (inclusief je aantekeningen en notities) waar je vorig jaar mee gewerkt hebt.
  • Een cover van de nieuwe editie van je boek, waarin de aanpassingen zijn doorgevoerd. Als je hierop klikt, zie je de nieuwe versie van het lesmateriaal en bordboek.

 

Omdat de paginanummering in de nieuwe editie veranderd is, is het niet mogelijk om de aantekeningen en notities uit de vorige editie van je bordboek integraal over te zetten. Je hebt echter nog 1 volledig schooljaar toegang tot je oude versie in diddit. Zo ben je al je aantekeningen en notitiepagina’s niet ineens kwijt, maar kun je deze stelselmatig toevoegen aan je nieuwe versie. Heb je eigen lesmateriaal toegevoegd aan de oude versie? Dan heb je ook 1 volledig schooljaar de tijd om dit over te zetten naar de nieuwe versie.

+ Wat moeten je leerlingen doen?

Vroeger konden je leerlingen gewoon een licentie activeren in diddit. Nu gebeurt dat in My VAN IN, ons overkoepelend portaal. Van daaruit kunnen ze dan makkelijk doorklikken naar het platform dat bij hun methode hoort.

Opgelet! Elke leerling moet individueel zijn/haar licentie activeren om toegang te krijgen tot alle digitale inhoud.

De activatiecode vinden ze op de eerste pagina van hun leer(werk)boek of krijgen ze via jou als je 100% digitaal werkt.

+ Ga aan de slag in diddit

Volg ons handige stappenplan om vlot van start te gaan in diddit. Zo ga je goed voorbereid het nieuwe schooljaar in!