Wat is diddit en hoe helpt het mij om
voorbereid voor de klas te staan?

Uitgeverij VAN IN zet volop in op het digitaal verrijken van zijn methodes. Daarom ontwikkelden we diddit, hét onlineleerplatform voor het secundair onderwijs. Verschillende handboekenreeksen van Uitgeverij VAN IN zijn beschikbaar op diddit. Met diddit kunnen leerkrachten een persoonlijke leertraject voor hun leerlingen voorzien met feedback, online opdrachten en evaluaties en extra online lesmateriaal.

 

Diddit biedt verschillende functionaliteiten aan waarmee je ook als toekomstige leerkracht of docent aan de slag kunt. Meer informatie over de functionaliteiten vind je hier, waar je ook de handleiding kan downloaden.

 

» Bordboek: via diddit heb je toegang tot je bordboek met oplossingen, beeld- en luisterfragmenten en een gebruiksvriendelijk navigatiewiel.
» Lesmateriaal: hier vind je de handleiding per hoofdstuk, jaarplannen en alle materiaal (Word-, Excel-, PowerPoint-, pdf-, audio- en videobestanden), overzichtelijk gerangschikt per thema en per les.
» Evalueren: diddit biedt toetsen en taken aan die je als leerkracht ook zelf kunt samenstellen. Ze zijn digitaal inzetbaar en kunnen worden gedownload, aangepast en geprint.
» Opdrachten: hier maak je gemakkelijk individuele opdrachten of opdrachten voor de hele klas aan voor een optimale differentiatie.
» Resultaten: hier check je de verschillende detailoverzichten van de resultaten van je leerlingen in diddit. Zo weet je op elk moment welke oefeningen ze hebben gemaakt, wat de scores zijn die ze hebben behaald en kun je bovendien persoonlijke feedback geven.
» Oefenen: hier krijgen je leerlingen adaptieve oefeningen aangeboden in functie van hun niveau en tempo. Jij als leerkracht kunt de oefeningen natuurlijk ook bekijken.