Praktisch IT-recht

Hét boek over IT-recht voor digitaal ondernemers

Praktisch IT-recht

Praktisch IT- recht is onontbeerlijk voor iedereen die professioneel in aanraking komt met digitaal ondernemen.

praktische invalshoek

veel voorbeelden

opdrachten, schema's en casussen

Bekijk de inhoudstafel

Auteurs aan het woord

Benieuwd wat er allemaal in het boek aan bod komt? Hoe de auteurs het boek hebben opgebouwd én hoe je ermee aan de slag kan in jouw lessen? Je ontdekt er alles over in dit informatief webinar.

IT-recht voor het hoger onderwijs

 

De voorbije decennia maakte de IT- wereld een gigantische evolutie door. De digitalisering laat zich voelen in alle onderdelen van de maatschappij. Waar we het oorspronkelijk moesten stellen zonder of met verouderde wetgeving, heeft de wetgever een grote inhaalbeweging gemaakt. Europa neemt hier een voortrekkersrol in en werkt naarstig aan een regelgevend kader voor een eengemaakte digitale markt.

 

Praktisch IT- recht is onontbeerlijk voor iedereen die professioneel in aanraking komt met digitaal ondernemen. Door de praktisch invalshoek, met veel voorbeelden, opdrachten, schema’s en casussen, is dit handboek uitermate geschikt voor studenten hoger onderwijs. Daarnaast is het ook een handig praktijkboek voor informatici, marketeers en digitale ondernemers.

 

Wegwijs in het IT-recht

 

Komen onder meer aan bod:

  • intellectuele eigendomsrechten;
  • bescherming van persoonsgegevens;
  • wetgeving rond cybercriminaliteit en cyberveiligheid;
  • veel voorkomende IT overeenkomsten;
  • e-commerce;
  • vertrouwensdiensten (bv. de digitale handtekening), (IoT) data en AI.

 

Ontdek meer!

Over deze editie

In september 2024 verschijnt de eerste editie van dit boek.

Een vraag over deze uitgave?

Webinar

De auteurs vertellen in dit informatief webinar waarom ze het boek schreven, wat er allemaal aan bod komt en hoe je met het lesmateriaal aan de slag kan.

Bekijk de opname

Extra's op mijnstudiemateriaal.be

Het online lesmateriaal is toegankelijk voor docenten die het handboek als verplicht studiemateriaal voorschrijven aan hun studenten. Vraag jouw code aan via hoger.onderwijs@vanin.be.

extra oefeningen

modelcontracten

mijnstudiemateriaal.be

Jouw boek op maat?

Met Blend kan je jouw versie van dit boek op maat samenstellen.

kies hoofdstukken uit één of verschillende uitgaven

vul aan met eigen materiaal als je dat wil

een boek op maat kan al vanaf 10 exemplaren

Blend

De auteurs

Geert Baestaens

Geert Baestaens geeft op Odisee les aan de laatstejaarsstudenten Toegepaste informatica (vak Legal Issues in ICT) en in het postgraduaat Digital Business Management (EHSAL Management School). Daarnaast is hij ook docent binnen Bedrijfsmanagement en Organisatie & Management. Naast zijn lesopdracht is hij actief als advocaat (specialist in IT-recht).

Maarten Kerckenaere

Maarten Kerckenaere is docent IT-recht op Vives, in de professionele bachelor Toegepaste informatica en de richting Bedrijfsmanagement (keuzetraject Digital Business Management).

Stephanie Witters

Stephanie Witters geeft les in de professionele bachelor Toegepaste informatica aan HoWest en het postgraduaat DPO (Data Protection Officer). Sedert 2018 doceert ze er onder meer IT-recht, GDPR en cybercrime. Ze is criminoloog van opleiding en werkt halftijds als zelfstandig DPO-adjunct bij politie en justitie.

Een vraag over ons aanbod?

Stel jouw vraag of maak een afspraak met je accountmanager. We helpen je graag verder!