Tringel Mee!

Ken jij ons Tringel-eiland al? Dankzij de oefeningen op dit digitale eiland motiveer je je leerlingen zowel thuis als in de klas.

Methodewijzer

MCV en Groepsmusiceren in één handboek.

In deze reeks bundelen we de vakinhouden van AMV, AMC en samenzang. Dankzij het digitale Tringel-eiland motiveer je je leerlingen om extra te oefenen voor MCV en Groepsmusiceren.

Elke leerling krijgt gratis toegang tot het Tringel-eiland

Extra motiverend voor thuis en in de klas

Digitaal ondersteund voor leerkracht en leerling

Tringel-eiland

Leerwerkschriften

Activatie

Welkom op het Tringel-eiland

Het Tringel-eiland is een oefen-eiland vol motiverende oefeningen voor je leerlingen. Voor jou als leerkracht vind je er de begeleidingen van de zangoefeningen. Vaak wordt er gewerkt met twee versies: een tragere oefenversie met pianobegeleiding en een snellere versie met orkestarrangement.

De leerlingen kunnen ook thuis oefenen voor dictee door aangepaste gehoorspelletjes:

  • Melodisch dictee via het virtuele klavier
  • Ritmisch dictee met sleepoefeningen
  • Meloritmisch herkenningsdictee
  • Herkenning van de instrumenten.

De leerlingen zien zelf wat ze juist of fout doen. Op basis van hun antwoorden past het platform de moeilijkheidsgraad automatisch aan. Als leerkracht je de evoluatie van je leerlingen systematisch opvolgen via het Tringel-eiland.

Naar het Tringel-eiland

Kleurrijk leerwerkschrift: theorie en oefeningen

De reeks bevat leerrijke theorie en vele nieuwe liedjes in een kleurrijk leerwerkschrift. Het schrift wordt dus zowel gebruikt om te leren én te werken. Op de handige zijflappen vinden je leerlingen steeds belangrijke informatie en theorie.

Om tegemoet te komen aan de basiscompetenties van het vak MCV gaan we dieper in op onder andere de vorm- en instrumentenleer. Je leerlingen maken kennes met de “klassiekers” op een speelse manier. Ook bieden we materiaal aan dat bruikbaar is binnen het vak groepsmusiceren: vocaal, instrumentaal, meerstemmig, ritmisch, tekstueel… Benieuwd hoe we dit integreren? Neem een kijkje in de handleiding van leerjaar 1 of in het leerwerkschrift van leerjaar 4.

Handleiding leerjaar 1 Tringel Mee! Leerwerkschrift leerjaar 1 Tringel Mee!

Activeer je Tringel-eiland

Er is een grote kans dat je leerlingen dit platform kennen, want het is afgeleid van onze populaire oefenplatform Bingel. Het Tringel-eiland is inbegrepen in de prijs van het leerwerkschrift Tringel mee!

In het leerwerkschrift en ook in deze handleiding staat een logo ‘T’ bij de oefeningen waarvan er een digitale oefenvorm op tringel.be beschikbaar is. Je kan die digitale oefeningen als taak geven, maar de leerlingen kunnen ook alle oefeningen zelf maken. Op elk moment kan je opvolgen hoeveel de leerlingen digitaal geoefend hebben.

Elke leerling krijgt gratis toegang tot het unieke Tringel-eiland. Om het eiland te activeren moet je als leerkracht deze stappen ondernemen:

  1. Neem contact op met onze klantendienst
  2. Vermeld je schoolnaam en adres
  3. Je ontvangt een gebruiksnaam en wachtwoord
  4. Log-in op www.tringel.be

Veel Tringel plezier!

Naar het Tringel-eiland

Graag uitleg op school?