C'est gagné

Aan de hand van een didactisch doordacht concept, waarin er veel ruimte is voor binnenklasdifferentiatie, krijgen je leerlingen met C’est gagné de handvaten om Frans te leren op hun eigen snelheid.

Frans

Dubbele finaliteit

Doorblader het aanbod

Haalbaar differentiëren in het Frans

Met teksten die stimuleren, thema’s op maat van de leerlingen en activerende werkvormen breng je de Franse taal tot leven. Dúrven communiceren in het Frans, daar draait het om bij C’est gagné.

Differentiëren in het boek én online

Visualisatie van het leerpad

Aandacht voor specifieke leerplannen

Bekijk materiaal voor jaar 6

Aan de slag met C’est gagné

 

Bij C’est gagné kies je voor leerwerkboeken van het derde tot het zesde jaar. De structuur met differentiatietrajecten blijft herkenbaar doorheen de jaren. De onderwerpen staan dicht bij de leerlingen. Ze keren jaarlijks terug én breiden uit, zodat je klassen na 4 jaar voldoende bagage vergaard hebben om zelfstandig aan de slag te gaan in het Frans.

 

In de 3de graad voorzien we bovendien nog 2 graadbundels: voor Toerisme en voor Taal en communicatie. Deze extra graadbundels worden volledig uitgewerkt op maat van de vernieuwde specifieke leerplannen.

Heldere structuur

C’est gagné is zorgvuldig samengesteld en bevat vijf hoofdstukken of Tours. Elke Tour bevat meerdere concrete communicatieve opdrachten die opgebouwd worden in de verschillende Étapes. Een duidelijke visualisatie van het hele traject geeft goed weer waarnaar de leerling toewerkt. Onder Podium hebben we aandacht voor cultuur en artistiek-literaire teksten. Ten slotte geeft de Récap’ een mooi overzicht van de bouwstenen en ondersteunt de leerling bij het volbrengen van de opdrachten en differentiatie-oefeningen.

Herkenbare opbouw

Haalbare differentiatie

C'est gagné biedt een uitgekiend differentiatietraject in het leerwerkboek (Sprint). Bovendien bevat de methode een ruim aanbod aan digitale, adaptieve oefeningen op het onlineleerplatform waarbij de leerling automatisch geremedieerd kan worden of zijn kennis en vaardigheden kan verdiepen. Hierbij is de opvolging van differentiatietrajecten door de leerkracht een grote troef.

In het boek én online

Voor de dubbele finaliteit

C'est gagné is geen doorslag van C'est lancé. De inhouden werden zorgvuldig geselecteerd en geschreven op maat van de dubbele finaliteit. Bovendien vind je bij C’est gagné per specifiek leerplan een apart lessentraject. Ze zijn geënt op de specifieke noden van de studierichting. Deze lespaden sluiten volledig aan op de methode en zijn flexibel inzetbaar wanneer gewenst.

Volledig op maat

Doorblader het aanbod van C'est gagné

Naar de webshop

C'est gagné 3

Leerwerkboek (editie 2024)

C'est gagné 4

Leerwerkboek (editie 2024)

C'est gagné 5

Leerwerkboek (editie 2024)

C'est gagné 5/6 - Taal en communicatie

Extra graadbundel

C'est gagné 5/6 - Toerisme

Extra graadbundel

C'est gagné 6

Leerwerkboek

Hybride leren

C’est gagné is een methode die het toelaat om digitaal en hybride leren te implementeren in je klassen. We zetten de stap naar een geïntegreerde methode waarbij papier en digitaal naast elkaar staan.

 

Je kunt nog steeds aan de slag op papier met de leerwerkboeken. Daarnaast hebben we weloverwogen keuzes gemaakt om bepaalde onderdelen (ook of exclusief) digitaal aan te bieden. Zo heb jij als leerkracht de keuze hoe digitaal je aan de slag wil en met welke onderdelen van de les je digitaal wil werken.

Lees meer over diddit

C'est gagné biedt overzichtelijk en duidelijk lesmateriaal uit de leefwereld van de leerlingen.

Liesbeth Elsen

Sint-Lambertusinstituut Heist-op-den-berg

Ontdek onze andere methodes

Neem contact op met jouw educatief adviseur.

Onze educatief adviseurs helpen je graag verder!