C'est lancé

In C’est lancé nemen we de leerlingen in domeingebonden richtingen vanaf de eerste les mee in herkenbare communicatieve situaties, aan de hand van verschillende activerende werkvormen en ondersteund met een slim differentiatietraject.

Frans

Doorstroomfinaliteit

Doorblader het aanbod

Slim differentiëren in het Frans

Via actuele bronteksten gaat de leerling aan de slag en verzamelt hij meerdere bouwstenen om op zelfstandige basis de  communicatieve opdrachten te volbrengen. Zo is C’est lancé op maat van de domeingebonden richtingen in de doorstroomfinaliteit.

Heldere structuur

Activerende werkvormen

Differentiatie in het boek én online

Bekijk het leerwerkboek voor jaar 5

Hoe werk je met C'est lancé?

Heldere structuur

Elk hoofdstuk (Tour) bevat meerdere concrete communicatieve opdrachten die opgebouwd worden in verschillende Étapes. Een duidelijke visualisatie van het hele traject geeft goed weer waarnaar de leerling toewerkt. Aan het einde van elke Tour hebben we aandacht voor cultuur en artistiek-literaire teksten (Podium) en krijgt de leerling een mooi overzicht van de bouwstenen (Récap) dat hem ondersteunt bij het volbrengen van de opdrachten en differentiatie-oefeningen.

Herkenbare opbouw

Haalbare differentiatie

C'est lancé biedt een uitgekiend differentiatietraject in het leerwerkboek (Sprint). Bovendien bevat de methode een ruim aanbod aan digitale, adaptieve oefeningen op het onlineleerplatform waarbij de leerling automatisch geremedieerd kan worden of zijn kennis en vaardigheden kan verdiepen. Als leerkracht kan je die differentiatietrajecten van nabij opvolgen.

In het boek én online

Ondersteuning voor de leerling

Doorheen de methode ondersteunen we de leerling: o.m. met strategie-, grammatica- en opfrissingskaders in de hoofdstukken en met kennisclips bij de grammatica. Hebben ze de woordenschat nog niet in de vingers? Dan kunnen ze aan de slag met de Woordtrainer-app. Meer oefening nodig? Op het onlineleerplatform vind je heel wat extra, adaptieve oefeningen, helemaal op maat.

Iedereen mee.

Doorblader het aanbod

Naar de webshop

C'est lancé 3

Leerwerkboek

C'est lancé 4

Leerwerkboek (editie 2024)

C'est lancé 5

Leerwerkboek (editie 2024)

C'est lancé 6

Leerwerkboek

Hybride leren

C’est lancé is een methode die het toelaat om digitaal en hybride leren te implementeren in je klassen. We zetten de stap naar een geïntegreerde methode waarbij papier en digitaal naast elkaar staan.

 

Je kunt nog steeds aan de slag op papier met de leerwerkboeken. Daarnaast hebben we weloverwogen keuzes gemaakt om bepaalde onderdelen (ook of exclusief) digitaal aan te bieden. Zo heb jij als leerkracht de keuze hoe digitaal je aan de slag wil en met welke onderdelen van de les je digitaal wil werken.

Lees meer over diddit

C'est lancé geeft een boost aan het enthousiasme voor het (aan)leren van de Franse taal.

Leerkracht Frans, Óscar Romerocollege Dendermonde

Ontdek onze andere methodes

Neem contact op met jouw educatief adviseur.

Onze educatief adviseurs helpen je graag verder!