Ontdek de laatste nieuwigheden in Bingel

Bingel heeft heel wat nieuwigheden in petto die je leerlingen helpen nog meer leerwinst te boeken. Mooi meegenomen: je hoeft er zelf niets voor te doen, dus het levert jou ook nog tijdswinst op!

 

1. Boemerangtaken

Leerkrachten in het vijfde leerjaar kunnen dit schooljaar kennismaken met boemerangoefeningen bij ZOUFFF, onze nieuwe methode Frans.

 

Met dit nieuwe oefentype oefenen leerlingen vooral op leerstof die ze nog niet onder de knie hebben. Zo krijgen ze nog meer gerichte oefenkansen en boeken ze nog meer leerwinst. Handig is dat Bingel de oefeningen automatisch klaarzet, zo hoef jij als leerkracht geen herhalingstaken in te plannen. De opbouw is gebaseerd op het Leitner-systeem en dus wetenschappelijk onderbouwd. Zoals je al kon lezen, starten we eerst met Frans. Daarna volgen de andere methodes.

 

2. Leesondersteuning

Via de scanfunctie in Bingel Raket kunnen leerlingen teksten bij VAN IN-methodes lezen met de insluitende lezer van Microsoft. Dat is niet alleen goed nieuws voor leerlingen die een andere thuistaal of specifieke leesproblemen hebben, maar ook voor jou. Want je leerlingen nu kunnen zelfstandig gebruik maken van alle leeshulpmiddelen zonder dat jij  daarbij moet helpen. Dat bespaart jou heel wat tijd, én je leerlingen verbeteren hun leesvaardigheid en tekstbegrip.

Vanaf dit schooljaar is deze functionaliteit beschikbaar bij de methodes TALENT, Tijd voor Taal Accent, Tekstduikers, Tuin van Heden.nu en Op Verkenning.

3. Nieuwe achtergronden voor de leerlingen

In alle leerjaren kregen de verschillende Bingelschermen nieuwe achtergronden. Luchtiger, eigentijdser, én weer motiverender voor de leerlingen. Wedden dat ze meer zin hebben om te oefenen in Bingel?

4. Nieuwe functionaliteit in Bingel Planner: samenwerken

Vanaf het schooljaar 2023-2024 kan je op een heel eenvoudige manier echt samenwerken in een leermiddel waarbij je elkaars aanpassingen kunt zien. Zo kun je je lesmateriaal nog meer op maat uitwerken en naar je hand te zetten.

Wat is er nieuw?

5. Concept ‘basis digitaal’

Dit schooljaar gaan meer dan 60 pilootscholen aan de slag met Reken Maar! Basis digitaal in leerjaar 5.  Je kiest gericht voor meer digitaal in de klas. Echt gedifferentieerd lesgeven resulteert in leerwinst, tijdswinst voor jou en een sterke motivatie van de leerlingen.

6. Klasfoto

Vanaf nu kunnen je leerlingen in Bingel een klasfoto maken met de avatars van de klas.

Op zoek naar leuke en motiverende lesjes of bewegingstussendoortjes?

Je vindt ze op het Bingel-Pinterestbord

Meer Bingelnieuws

Samen thuis in de klas

De taal van vriendschap? Die is universeel! Maak dus van jouw klas een hechte vriendengroep, Zo voelt iedereen zich snel thuis in de klas.

Maak gebruik van ons materiaal

Verbeterde Bingel Help

Heb je een vraag over Bingel? Bingel Help kreeg een grondige update! Zo vind je nog sneller het antwoord op al jouw vragen.

Bekijk Bingel Help

Ouderpresentaties

Wil je Bingel in september voorstellen op een ouderavond? Dat kan heel gemakkelijk met onze ouderpresentatie.

Download de presentatie

Differentiëren in Bingel

Leerlingen op hun eigen niveau laten werken met aangepaste leerstof is belangrijk. Maar hoe pak je dat aan in een grote klas? Met deze tips help je leerlingen met moeilijkheden in een handomdraai! 

Naar de Bingeltips