Optimum, handboekenreeks voor economie, handel, boekhouden, kantoor en logistiek voor aso, tso & bso in het GO!
Optimum

Dé reeks voor economie voor GO!, aso, tso & bso

Optimum is dé overkoepelende reeks voor economie, handel, handelseconomie, boekhouden, kantoor en logistiek voor alle graden in aso, tso en bso van het gemeenschapsonderwijs (GO!).

De methode staat voor een ervaringsgerichte aanpak en stimuleert het probleemoplossend denken op een didactisch gevarieerde manier. Optimum legt het accent op competenties en activerende werkvormen zoals groepswerk, zelfstandig werk, opzoekingswerk, onderzoek, debat, didactische uitstappen, ,…

De leerwerkboeken bieden een heldere opbouw volgens een doordacht stramien. Ze vertrekken steeds van een levensechte situatie die aansluit bij de leefwereld van de leerlingen. Er wordt ruime aandacht besteed aan vakoverschrijdende eindtermen zoals burgerzin, duurzaamheid en creativiteit.

De troeven:

  • de gevarieerde, ervaringsgerichte aanpak
  • de bijzondere aandacht voor attitudevorming
  • de methodesite met een waaier aan extra materiaal, weblinks en bijkomende oefeningen
  • de Optimum-lesfiches waarop specifieke voorkennis of bepaalde basisvaardigheden bondig uitgelegd worden
  • de uitgebreide handleiding met ingevuld leerwerkboek, didactische tips, extra materiaal
  • de cd-rom met extra pakket aan informatie en beeldmateriaal bij Optimum logistiek
  • de keuze voor het gebruiksvriendelijke boekhoudpakket BOB Software
  • de mogelijkheid om met het bordboek te werken
diddit_logo_Q_tagline
diddit, het online leerplatform
Bij alle leerwerkboeken krijg je diddit als digitale bonus: differentiatie, evaluatie, inspiratie en oefenen op maat. Exclusief op één plek bij elkaar, helder en eenvoudig.

Ontdek alles over diddit

Bestellerarenmateriaal-lang

Optimum boekhouden, handboekenreeks voor economie, handel, boekhouden, kantoor en logistiek voor aso, tso & bso in het GO!

Optimum - Boekhouden

Optimum Boekhouden wordt gebruikt in de tweede graad aso & tso van het gemeenschapsonderwijs (GO!). De reeks Optimum brengt de leerinhouden voor het vak boekhouden op een vlotte en gevarieerde manier in de leefwereld van de leerlingen. 


Optimum Kantoor, handboekenreeks voor economie, handel, boekhouden, kantoor en logistiek voor aso, tso & bso in het GO!


Optimum - Handelseconomie Boekhouden Kantoortechnieken

Optimum Handelseconomie / Boekhouden / Kantoortechnieken wordt gebruikt in de tweede graad bso van het gemeenschapsonderwijs (GO!). De reeks Optimum brengt de leerinhouden voor de vakken handelseconomie, boekhouden en kantoor op een vlotte en gevarieerde manier in de leefwereld van de leerlingen. 


Optimum handelseconomie, handboekenreeks voor economie, handel, boekhouden, kantoor en logistiek voor aso, tso & bso in het GO!

Optimum - Handelseconomie

Optimum Handelseconomie wordt gebruikt in de tweede graad aso & tso van het gemeenschapsonderwijs (GO!). •De reeks Optimum brengt de leerinhouden voor het vak handelseconomie op een vlotte en gevarieerde manier in de leefwereld van de leerlingen. 

Optimum Handelsroute, handboekenreeks voor economie, handel, boekhouden, kantoor en logistiek voor aso, tso & bso in het GO!

Optimum - Handelsroute

Optimum Handelsroute wordt gebruikt in de 1ste graad van het gemeenschapsonderwijs (GO!), richting Handel en beroepenveld Kantoor & Verkoop. De reeks Optimum brengt de leerinhouden voor het vak handel op een vlotte en gevarieerde manier in de leefwereld van de leerlingen.

Bestellerarenmateriaal-lang

Optimum, handboekenreeks voor economie, handel, boekhouden, kantoor en logistiek voor aso, tso & bso in het GO!

Optimum - Logistiek

Optimum Logistiek wordt gebruikt in de derde graad bso en tso van het gemeenschapsonderwijs (GO!). De reeks Optimum brengt de leerinhouden voor het vak logistiek op een vlotte en gevarieerde manier in de leefwereld van de leerlingen. 


Hoe kunnen wij je helpen?

Op zoek naar meer info over deze reeks of wens je een presentatie op je school? Je educatief adviseur staat klaar voor jou!

Contacteer je educatief adviseur