Schrijf je in voor onze virtuele infosessie

Frame

Maatschappelijke, economische en artistieke vorming voor de doorstroom- en dubbele finaliteit.

Elke studierichting binnen de doorstroom en dubbele finaliteit krijgt dit vak in het Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Met onze nieuwe methode Frame laten we de leerling vanuit verschillende invalshoeken naar onze samenleving kijken. We garanderen een stevige economische, maatschappelijk en artistieke vorming.

Voor elk van de domeinen hebben we een didactiek uitgewerkt die optimaal past bij de doelen die moeten gerealiseerd worden. Voor economische vorming werken we met actueel materiaal dat we plukken uit de leefwereld van jongeren, voor maatschappelijke vorming het duidelijk in kaart brengen van structuren en begrippen die de leerlingen moeten kennen, in artistieke vorming brengen we alle diverse domeinen van cultuur en expressie aan bod. Elk onderdeel heeft een eigen leerwerkboek en is apart te verkrijgen.


Waarom aan de slag met Frame?
  • De structuur en inhouden zijn volledig conform het leerplan, het leerplan is duidelijk te herkennen doorheen de methode
  • Duidelijke verwachtingen en overzicht van de te kennen leerstof
  • Leerstof wordt opgebouwd met voldoende ankerpunten
  • De opbouwende structuur biedt houvast over de verschillende thema’s heen, met ruimte voor persoonlijke reflectie
  • Brede ondersteuning voor leerkrachten, zowel in de handleiding als online via diddit


A-stroom B-stroom aso tso/kso bso
Doorstroomfinaliteit
(D)
Dubbele finaliteit
(D/A)
Arbeidsmarkt finaliteit
(A)
Domeinoverschrijdend
(DO)
Domeingebonden
(DG)

Hou me op de hoogte
Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie op je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur