Pienter A-stroom

Pienter-A-stroom

Conform de nieuwe leerplannen

De nieuwe leerplannen n.a.v. de onderwijsmodernisering zijn in de A-stroom intussen in voege gegaan. Pienter 1 is in 2019 helemaal herwerkt en in 2020 hebben we ook een volledig nieuwe editie van Pienter 2 gelanceerd. Zo blijf je volledig conform de nieuwe eindtermen werken.

Je kunt nog steeds aan de slag met het vertrouwde, sterke didactische concept van onze wiskundemethode voor de A-stroom. Bovendien besteden we extra aandacht aan remediërende opdrachten, ICT en probleemoplossend denken. In de video hieronder gaan we stapsgewijs door het concept van Pienter A-stroom.

Wie werkt met Pienter beschikt bovendien over een zeer ruim aanbod oefeningen. Deze en andere nieuwe leerinhouden zijn geïntegreerd in de heldere structuur waarvoor Pienter gekend is. 

Benieuwd naar de methode? Ontdek hieronder een overzicht van het lesmateriaal, voorbeeldpagina's, de folder, ... .

Bekijk een overzicht van het beschikbare lesmateriaal >

Bekijk voorbeeldpagina's van Pienter 1 en 2 >

Bekijk de folder van Pienter 1e graad

 

Pienter_logoDaarom kies je voor Pienter:
  • Inleidende voorbeelden en herkenbare cartoons leggen de link met de realiteit.
  • Ruim aanbod herwerkte oefeningen, zowel in folio als digitaal.
  • Verschillende oefenniveau’s en extra lesmateriaal bieden mogelijkheid voor differentiatie en remediëring.
  • Digitale ondersteuning met diddit incl. adaptieve oefeningen op maat van elke leerling.
  • De frisse lay-out en duidelijke, overzichtelijke structuur zorgen voor rust en houvast.

“Op onze school wordt het digitale materiaal van Pienter veelvuldig en functioneel gebruikt. We zijn heel tevreden over de meerwaarde die dit materiaal aan onze lesinhoud biedt, zowel op remediërend vlak als qua uitbreiding en verdieping.”

- Heidi Verheyden, vakverantwoordelijke wiskunde 1ste graad, Sint-Clara, Arendonk

 

 

diddit_logo_Q_tagline

Diddit, het onlineleerplatform

Diddit is een motiverend onlineleerplatform, dat leraren en leerlingen optimaal ondersteunt. Het is perfect geïntegreerd in je lesmateriaal, waardoor jij zelf kan kiezen hoe je digitaal aan de slag wil gaan: van je eerste digitale stappen, blended learning tot fully digital!

Start je als school met een digitaal project waar leerlingen één op één met een laptop, tablet of Chromebook aan de slag gaan? Neem contact op met onze educatief adviseurs voor een voorstel op maat van je school.

Benieuwd wat diddit allemaal kan?

Ontdek alle modules van diddit

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie voor je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur