Stuur bij met automatische remediëring

Wanneer je leerlingen een toets hebben gemaakt, kun je vanuit de toetsresultaten in één oogopslag zien welke leerlingen goed of net minder goed hebben gescoord. Daar stelt iDiddit dan meteen ook een automatische remediëringsopdracht voor. De suggesties kun jij vervolgens nog aanpassen en vervolgens gaan de leerlingen in kwestie nog wat verder oefenen.

 

Al onze leerinhouden worden gekoppeld aan de te behandelen minimum- en leerplandoelen, dus jij kunt opvolgen op welke doelen je leerlingen nog oefening nodig hebben.

Leerlingen die niet geslaagd zijn op een toets, krijgen automatisch een remediëringsvoorstel naast hun naam. Dat bekijk je door op de paarse knop te klikken. Aangezien al onze lesinhouden en dus ook daarop gebaseerde toetsvragen gekoppeld zijn aan leerdoelen, krijg je in het geopende opdrachtenmenu eerst een introductie te zien van de doelen waarop je leerlingen in deze opdracht nog op zullen oefenen. Je klikt op Ga verder. In het volgende scherm zie je de suggesties van oefeningen die ons systeem voorstelt. Die kun je uiteraard aanpassen; je kun ze verschuiven, verwijderen, je kunt materiaal toevoegen, ook eigen aangemaakt materiaal.

 

De rest werkt op dezelfde manier als bij Opdrachten. Je geeft de opdracht een relevante titel, een begin- en einddatum en voegt de nodige instructies toe. Tot slot plan je ze in voor het gewenste aantal leerlingen en klik je op Verzenden. Op de begindatum krijgen de leerlingen in kwestie een melding en kunnen ze starten met hun remediëring.

 

In iDiddit vind je dus suggesties, maar jij zit aan het stuur en beslist of je de leerling al dan niet bijstuurt.

Verder op ontdekking in iDiddit?

Ontdek onze andere modules