Hoe vind ik de Bingelresultaten van mijn leerlingen en hoe kan ik deze analyseren?

Via Bingelresultaten kom je te weten hoeveel taken en oefeningen er zijn gemaakt, hoe succesvol dit liep en welke leergebieden hierbij aan bod kwamen. Hoe kun je deze resultaten analyseren?

Werkwijze:

1 Klik in het startscherm op de tegel "Eiland".

2 Klik in de zijbalk op "Bingelresultaten".

3 Klik op een tab bv. "Taken".

Belangrijk

Liever een filmpje? Klik hier

Filteren op klas, leergebied, taak, groep of leerling

1 Gebruik de filter bovenin links om gerichter de gewenste resultaten op te roepen.

2 Kies de gewenste klas of zorggroep.

3 Kies het gewenste leergebied en leermiddel.

4 Kies de gewenste periode.

5 Kies één of meer leerling(en).

6 Kies de gewenste taak (enkel in het tabblad "Taken").

Melding

Wens je als directie of leraar alle klassen een overzicht van de resultaten van de hele school? Kies dan in Bingel Leeractiviteiten voor de tab "Analyseren" en duid in de filter "school" aan.

De resultaten analyseren

Belangrijk

Liever een filmpje? Klik hier

1 Klik op de naam van de leerling om meer details op te roepen of selecteer de leerling in de filter.

De gekleurde balk én de rode oogjes geven je informatie over hoe de leerling deze specifieke oefening heeft gemaakt.

• groen = meteen correct
  • geel = tweede kans correct
  • rood = tweede kans fout

Oefeningen op Bingel en Bingel Raket zijn “slimme oefeningen“. Bingel zal automatisch adaptief rekening houden met de moeilijkheidsgraad en correctheid van het oefenen. De moeilijkheidsgraad verhoogt na twee groene oogjes…

en verlaagt na twee rode oogjes.

Melding

Leerlingen die vastlopen krijgen gerichte inhoudelijke feedback die hen echt verder helpt.

2 Klik op een oogje om in detail te bekijken hoe de leerling deze specifieke oefening gemaakt heeft. Uiteraard heel handig voor de rode oogjes!

3 Klik op de gele bollen "1" en "2" om de twee kansen in detail te bekijken.

4 Zweef over een oogje. De tijd die weergegeven wordt, is het aantal seconden die de leerling nodig had om deze oefening af te werken.

Naast de titel van de oefening worden dag, tijd en score getoond.

5 Klik op de knop "Voeg toe aan taak" om de oefenreeks automatisch aan een herhalingstaak toe te voegen.

6 Klik op de link "Geef feedback aan de leerling" om bij één bepaalde oefenreeks voor één bepaalde leerling gerichte feedback te geven.

Tips

Belangrijk

Liever een filmpje? Klik hier

Indien de pagina heel veel resultaten toont, kun je een niveau openen of sluiten. Klik hiervoor op het pijltje naast de betreffende rij. Je pagina is meteen veel overzichtelijker!

Liever geen sortering per leerling maar bv. per methode of oefening? Klik op een sorteerknopje in een kolomtitel om jouw sortering te verkrijgen.