Hoe voeg ik figuren toe aan het bordboek?

Werkwijze:

Een vierkant/rechthoek tekenen

Belangrijk

Je kunt via "Figuren en tekst" op het bordboek heel precies een vierkant/rechthoek, een lijn en een pijlpuntlijn tekenen.

1 Kies "Figuren en tekst".

2 Klik op "Vierkant"...

3 en teken een vierkant.

4 Sleep de zwarte bollen op de hoekpunten om het vierkant te verkleinen/vergroten.

5 Sleep de zwarte bollen in het midden van de zijden om een rechthoek te bekomen.

6 Sleep met de zwarte bol boven de figuur om de figuur te roteren.

7 Gebruik het VAN IN-wiel om de dikte en de kleur van de (volgende) figuur te kiezen.

8 Selecteer opnieuw de knop "Figuren en tekst" in het menu en activeer de optie "Toon vormafmetingen".

De exacte afmetingen (cm) en hoek (°) worden getoond bij alle zijden van de figuur.

9 Klik op de rand van een figuur om deze verder te bewerken via de zwarte bollen.

Een lijn of pijlpuntlijn tekenen

1 Kies "Figuren en tekst" in het menu:

2 Klik op "Lijn" of "Pijlpuntlijn"...

3 en teken een lijn of pijlpuntlijn.

4 Sleep de zwarte bollen op de pijlpunten om de lijn te verkleinen/vergroten.

5 Sleep met de zwarte bol boven de figuur om de figuur te roteren.

6 Gebruik het VAN IN-wiel om de dikte en de kleur van de (volgende) lijn te kiezen.

7 Selecteer opnieuw de knop "Figuren en tekst" in het menu en activeer de optie "Toon vormafmetingen" (indien nodig).

De exacte afmetingen (cm) en hoek (°) worden getoond.

8 Gebruik de knop met de gom op het VAN IN-wiel om de figuren en lijnen te wissen.

Tip van het Bingelteam

Wil je graag lijntjes of ruitjes op je werkblad? Wil je graag het lege werkblad een kleurtje geven? Werkwijze.