Hoe kunnen we helpen?


Kan je werken met compacten bij Reken Maar!?
Bij Reken Maar! begrijpen we dat niet alle leerlingen dezelfde verwerking in het werkschrift nodig hebben. Daarom promoten we het gebruik van compacten. Hier lees je hoe je dit in de praktijk kunt brengen.
1 Beoordeel het niveau van de leerlingen.
Je kunt de instaples en/of de B-versie van de toets als pretoets gebruiken om het niveau en de beheersing van de leerlingen over de leerstof van het komende blok te beoordelen. Op basis van deze informatie kun je bepalen welke leerlingen extra instructies nodig hebben en welke leerlingen verdiepende opdrachten kunnen aanpakken.
2 Raadpleeg de handleiding.
In de handleiding van de methode vind je na de voorbereidingspagina’s suggesties voor het viersporenbeleid of compacten. Hier lees je hoe je de lessen kunt aanpassen aan de behoeften van jouw rekensterke leerlingen.
3 Gebruik aanvullende materialen.
Je kunt gebruikmaken van “Reken Maar! verder” voor verdiepende opdrachten. Deze opdrachten zijn uitdagender dan de basisoefeningen uit het werkschrift, maar eenvoudiger dan de doorwerktaken uit de verrijkingsmap. Voor de bijzonder rekensterke leerlingen zijn er per blok drie verrijkingsbundels en een projectbundel beschikbaar, evenals minstens één STEM-project per leerjaar.
Vanaf het vierde leerjaar zijn er ook bundels beschikbaar die leerlingen uitdagen op het gebied van computationeel denken. Deze zijn te vinden bij blok 9, 10 en 11.
4 Maak gebruik van Bingel.
Er zijn veel Bingelopdrachten beschikbaar die leerlingen voor of na het evaluatiemoment kunnen maken. Via de modules “differentiëren en oefenen” en “toetsen, remediëren en verrijken” kun je eenvoudig een persoonlijke oefen- en verrijkingsopdracht op maat samenstellen.
Met compacten in Reken Maar! kun je zorgen voor een gedifferentieerd en persoonlijk leertraject dat inspeelt op de behoeften en capaciteiten van elke leerling in jouw klas.
Stuur een e-mail
Verstuur je vraag via ons contactformulier. De snelste weg naar een vlot antwoord.
Bel ons
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur (op vrijdag tot 16.00 uur).
Ga in gesprek met collega's
Stel je vragen aan andere leerkrachten en deel ideeën en zelfgemaakte materialen bij onze leermiddelen.
Ontdek onze trainingen
Verken didactische tips, e-learnings en boeiende webinars voor jouw leermiddel.