Hoe bekijk ik als leerkracht de resultaten van een digitale toets in diddit?

Opgelet!

Voordat je de resultaten van een evaluatie kan bekijken, moet je de toets stoppen door op ‘Stop de evaluatie’ te klikken.

Selecteer bij je boek het tabblad ‘Resultaten’ en klik op ‘Resultaten van evaluaties’. Je ziet een overzicht van alle evaluaties die je leerlingen en studiegroepen hebben gemaakt. Wil je meer details van een evaluatie? Klik bovenaan op de titel van de evaluatie en bekijk de resultaten van de leerlingen in detail.

• In de detail van de evaluatie zie je per leerling de totale score en de score per toetsitem.
  • Klik op het oogje om de antwoorden van de leerling op de evaluatievragen in detail na te kijken.
  • Via het tekstballonnetje kan je feedback geven aan de leerling (vanaf dan kan de leerling de resultaten van die evaluatie bekijken).
  • Klik bovenaan op de knop ‘Resultaten’, en kies ‘Resultaten ingeven’ om de norm en/of het gewicht van de vraag aan te passen. Verder kan je het gewicht van een vraag aanpassen. Je kan de score van een leerling eventueel ook wijzigen.
  • Achteraf kan je de resultaten van een evaluatie met je leerlingen delen. Klik rechtsboven op ‘Resultaten’ en kies ‘Resultaten vrijgeven’ om de resultaten met je leerlingen te delen.
  • Vanuit de evaluatie kun je een remediëringsopdracht opstarten voor de leerlingen die hier behoefte aan hebben. Dit vind je onder de knop ‘Remediëren’ bovenaan. Ontdek hier meer over in één van onze andere veelgestelde vragen.