Bedrijfsprocessen de baas. Praktijkgids ERP in Odoo

Hands-on leermethode over ERP die perfect aansluit bij de huidige beroepspraktijk

Bedrijfsprocessen de baas. Praktijkgids ERP in Odoo

Maak kennis met deze hands-on leermethode over ERP in Odoo die perfect aansluit bij de huidige beroepspraktijk.

modulair: de onderdelen kunnen door elkaar en los van elkaar worden gebruikt

online database waarmee de studenten gratis aan de slag kunnen

uitermate geschikt voor zelfstudie

Bekijk de voorlopige inhoudstafel

Auteurs aan het woord

Benieuwd wat er allemaal in het boek aan bod komt? Hoe de auteurs het boek hebben opgebouwd én hoe je ermee aan de slag kan in jouw lessen? Je ontdekt er alles over in dit informatief webinar.

Leren werken met Odoo voor het hoger onderwijs

 

Om manueel werk tot een minimum te herleiden, werken ondernemingen steeds vaker met geavanceerde geïntegreerde bedrijfsprocessen. Dankzij ERP-systemen (kort voor Enterprise Resource Planning) komen alle registraties in een bedrijf in één enkele database terecht.  Medewerkers uit verschillende afdelingen (denk maar aan de afdelingen inkoop, verkoop, voorraadbeheer, boekhouding, productie …) beschikken zo te allen tijde over dezelfde gegevens én in dezelfde vorm. Op die manier hoeven ze geen dubbel werk te leveren.

 

Odoo is een veelgebruikt ERP-systeem. In het handboek Bedrijfsprocessen de baas. Praktijkgids ERP in Odoo leren studenten hoger onderwijs en (beginnende) professionals werken met Odoo aan de hand van heel concrete opdrachten. Je ervaart stap voor stap hoe een ERP-systeem werkt en wat je er zoal mee kunt doen: verkoop- en aankooptransacties invoeren, voorraden beheren, een webshop bouwen, een btw-aangifte samenstellen, met projecten werken, productieorders aanmaken, enzovoort. Bij het handboek is een gratis database beschikbaar, die de lezer eenvoudig kan activeren en gebruiken.

 

Bedrijfsprocessen de baas. Praktijkgids ERP in Odoo is een hands-on leermethode die perfect aansluit bij de huidige beroepspraktijk: het boek is uniek door de procesgeoriënteerde aanpak. Het is ook uitermate geschikt voor zelfstudie. De lezers kunnen zonder veel begeleiding zelf aan de slag en gaan van eenvoudige naar meer ingewikkelde opdrachten. Het boek is bovendien modulair van opzet: de verschillende delen kunnen door elkaar en los van elkaar worden gebruikt.

Ontdek meer!

Webinar

De auteurs vertellen je graag persoonlijk waarom ze het boek schreven, wat er allemaal aan bod komt en hoe je met het lesmateriaal aan de slag kan.

Bekijk het webinar

Extra's op mijnstudiemateriaal.be

Het online lesmateriaal is toegankelijk voor docenten die het handboek als verplicht studiemateriaal voorschrijven aan hun studenten. Vraag jouw code aan via hoger.onderwijs@vanin.be.

Online oplossingen voor de docent

Handleiding: hoe maak je de database aan voor de studenten?

E-learning in Odoo

Overzicht verplichte en niet-verplichte onderdelen in het boek

Geschatte studielast per hoofdstuk

mijnstudiemateriaal.be

Jouw boek op maat?

Met Blend kan je jouw versie van dit boek op maat samenstellen.

kies hoofdstukken uit één of verschillende uitgaven

vul aan met eigen materiaal als je dat wil

een boek op maat kan al vanaf 10 exemplaren

Blend

De auteurs

Hans van der Hoeven

Drs. Hans van der Hoeven is naast zijn langjarig docentschap in binnen- en buitenland bekend als expert op het ERP-vakgebied. Hij bekleedt adviesfuncties voor ERP in het Hoger Onderwijs in België en Nederland. Van hem verschenen vele titels op terreinen als ERP, boekhouden en administratieve organisatie. Ook heeft hij vele hoger-onderwijsdocenten opgeleid in de laatste praktijkinzichten in deze vakgebieden.

Jonathan Arts

Jonathan Arts studeerde in 2020 af als handelsingenieur aan de ULB en behaalde het jaar daarop een verkorte educatieve master aan de KUL. Na zijn afstuderen combineerde hij de job van leerkracht boekhouden in het secundair onderwijs met die van educatief verantwoordelijke bij ERP-bedrijf Odoo. Nu combineert hij de job als leerkracht boekhouden met die van lector boekhouden aan de Arteveldehogeschool. Eerder verscheen van zijn hand ook al een boek over ERP in de LIFT-serie voor het middelbaar onderwijs.

Ook interessant voor jou?

Lift

Secundair onderwijs

Economie

A-stroom, Arbeidsmarktfinaliteit, B-stroom, Doorstroomfinaliteit, Dubbele finaliteit

Hybride methode

Meer info

Een vraag over ons aanbod?

Stel jouw vraag of maak een afspraak met je accountmanager. We helpen je graag verder!