4 snelle Bingeltips om tijd te winnen

Wist je dat Bingel een heleboel nuttige functies heeft die jou extra tijd opleveren en je leerlingen motiveren? Wij zetten vier snelle en praktische tips op een rijtje om ermee aan de slag te gaan.  

1. Zet je bordboeken ‘s ochtends klaar

Niet altijd opnieuw moeten inloggen? Zet dan ‘s ochtends alle VAN IN-bordboeken open in verschillende tabbladen. Dat bespaart je heel wat tijd en zorgt ook voor een vlotte lesovergang! 

 

 

 

 

Goed om weten: Open je bordboeken direct vanaf je Bingel-startpagina. Onder het tabblad “Favoriete toepassingen” zie je meteen je recent geopende bordboeken. Handig!

 

2. Persoonlijke feedback = extra motivatie

Maak je feedback nog doeltreffender door je eigen profielfoto up te loaden en af en toe een persoonlijk berichtje te sturen via de feedbackfunctie. Koppel er eventueel nog wat extra pingping aan als beloning. Wedden dat je leerlingen nog enthousiaster aan de slag gaan 

 

3. Pas het oefeneiland aan op maat van jouw klas

Sluit hoofdstukken die je klas nog niet zag af via de Eilandinstellingen. Zo oefenen je leerlingen altijd op leerstof die haalbaar en functioneel is.

Pas je eiland aan

4. Gebruik de Bingel Raket-app in de klas

De Bingel Raket-app inzetten in de klas heeft twee belangrijke voordelen. Je leerlingen krijgen aangepaste oefeningen op hun niveau als ze hun werkschrift scannen met hun tablet of Chromebook.

 

En daarnaast kunnen ze gebruik maken van de ingebouwde leesondersteuning. Zo begrijpen leerlingen met een andere thuistaal of leesmoeilijkheden in een handomdraai de teksten uit TALENT, Tijd van Taal Accent, Tuin van heden.nu, … Mooi, toch? 

Aan de slag met Bingel Raket Meer over leesondersteuning