Zo stel je een vakantietaak op in 1-2-3!

De rapporten en oudercontacten zijn (bijna) achter de rug, dan heb je als leerkracht nog één belangrijke to-do deze week: de vakantietaak. Bingel maakt dit voor jou heel eenvoudig! Wij zetten 4 snelle manieren op een rij.

Stel een vakantietaak samen op basis van de laatste toetsresultaten

Met de module “toetsen, remediëren en verrijken” creëer je in 10 minuten een taak die aansluit op de individuele behoeften van elke leerling. Op basis van toetsresultaten weet Bingel waar jouw leerlingen aan moeten werken. Zo kunnen ze tijdens de vakantie specifieke vaardigheden versterken. Je kunt kiezen voor een taak op papier (als een bundel) of digitaal (als een taak op Bingel), of een combinatie van beide. De keuze is aan jou!  

Mix en match tussen leermiddelen

In Bingel kan je oefeningen van verschillende leermiddelen combineren in één taak.  

 

Maak er zeker gebruik van! Het grote voordeel van Bingel voor je leerling? De onmiddellijke feedback en de automatische aanpassing van het niveau. En voor jou als leerkracht? Bingel neemt het tijdrovende correctiewerk van je over. Zo heb je geen stapel verbeterwerk na je vakantie. 

Zo stel je een taak samen

Integreer instructiefilmpjes

Zijn er leerlingen die nood hebben aan herhaling voor ze aan hun vakantietaak beginnen? Voeg dan een instructiefilmpje toe aan de taak. De filmpjes (die ze al kennen uit de les) helpen niet alleen bij het herhalen en begrijpen van de leerstof, het is ook handig voor ouders die willen helpen bij het oefenen.  

Instructiefilmpjes bij TALENT Instructiefilmpjes bij Reken Maar! Instructiefilmpjes bij IJsbrekers

Hergebruik vakantietaken

Alle moeite die je nu doet, betaalt zich in de toekomst terug. Elke taak die je creëert in Bingel kan je hergebruiken in volgende schooljaren. Zo bespaar je weer tijd om je te concentreren op jouw kerntaken.