Nog meer automatisering en gebruiksvriendelijkheid in Bingel

 

Ontdek op deze pagina hoe we in Bingel verder focussen op de automatisering en gebruiksvriendelijkheid. Dit doen we met nieuwe aanpassingen voor jou als leerkracht en voor je leerlingen. Kunnen jij en je collega’s wat extra Bingeltips gebruiken? Daar helpen wij je graag mee verder! Boek een gratis workshop bij jou op school.

1. Boemerangtaken

Vanaf het najaar 2024 vind je de boemerangtaken niet alleen bij ZOUFFF! maar ook bij Reken Maar! en IJsbrekers. Met de boemerangtaken krijgen leerlingen automatische automatisatie-oefeningen op maat. De focus ligt op het inoefenen en herhalen van leerinhouden die geautomatiseerd moeten worden, zoals woordenschat Frans of de maaltafels.

 

Hoe stel ik boemerangtaken in?

2. Toegankelijkheid

Bij VAN IN streven we ernaar om Bingel voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom hebben we nu naast kleuren ook symbolen toegevoegd aan de bolletjes onderaan de oefeningen:

  • voor een correct antwoord bij de eerste poging: een vinkje is toegevoegd aan de groene bol
  • voor een correct antwoord bij de tweede poging: de oranje bol is vervangen door een witte bol met een oranje rand en een oranje vinkje
  • bij twee foutieve antwoorden: een vinkje is toegevoegd aan de rode bol

Handig voor leerlingen die kleurenblind zijn of slechtziend.

3. Mobielvriendelijk

We maken alle oefeningen op het Bingeleiland mobielvriendelijk. Zo worden ze beter getoond op tablets en smartphones. De aanpassingen worden oefentype per oefentype live gezet na grondige tests. Al bijna de helft van de oefentypes zijn aangepast, waaronder de klokoefening en de multiple choice vragen, waar de antwoordopties onder elkaar staan op een smartphone.

4. Verbeterd selectiescherm leerlingen

Alle schermen in Bingel waar je als leerkracht je leerlingen kan selecteren voor taken, differentiatie of toetsen werken nu op een uniforme, verbeterde manier. Vanaf nu kun je telkens heel eenvoudig

  • alle leerlingen met één klik selecteren
  • individuele leerlingen wissen
  • naam leerlingen toevoegen
  • correctiesleutels toevoegen

5. Voorbeeldoefeningen bekijken

Wil je een voorbeeld van een oefening bekijken voordat je een taak klaarzet, dan zie je die binnenkort op een volledig scherm en niet meer in een venster. Ook kun je het juiste antwoord bekijken voor elke opgave. Handig voor jou als leerkracht! 

Lees meer over taken klaarzetten

6. Blad draaien in het bordboek

In een enquête lieten jullie leerkrachten weten dat jullie de optie missen om een liggend blad correct te tonen in het bordboek van Bingel. Goed nieuws: we hebben deze optie uitgewerkt en gaan die uitgebreid testen. Van zodra dit live staat communiceren we dit in Bingel. Coming soon! 

Ontdek de mogelijkheden van Bingel