Maximaal digitaal ondersteund

 

Bij TeleScoop worden jij en je leerlingen maximaal digitaal ondersteund door diddit. Dankzij het onlineleerplatform kunnen we je als leerkracht heel wat flexibiliteit en extra lesmateriaal bieden.

 

Vlot op weg dankzij de diagnostische toets

Leerlingen in het eerste jaar hebben een uiteenlopende achtergrond en komen soms van verschillende basisscholen. Ze komen dus ook je klas binnen met een verschillend niveau op het vlak van kennis en vaardigheden. Om ervoor te zorgen dat je een beter beeld krijgt van het startniveau, bieden we via diddit een digitale diagnostische toets aan voor leerlingen.

 

Ontdek de ontdekplaten

Ontdekplaten zijn digitale prenten waarin extra beeldmateriaal verwerkt is. Ze vormen een krachtige leeromgeving met visuele ondersteuning, die leerlingen motiveert en hen onderzoekend laat leren. Ontdekplaten kunnen worden ingezet om leerlingen op een andere manier door (delen van) de basisleerstof te navigeren, of om verdiepingsleerstof op een alternatieve manier aan te bieden, waardoor differentiatie mogelijk wordt.

 

Aan de slag met adaptieve oefenreeksen

Dankzij de krachtige motor achter diddit kunnen we je leerlingen adaptieve oefenreeksen met individuele feedback aanbieden. Elke leerling start een oefenreeks op hetzelfde niveau, maar krijgt naargelang zijn antwoorden moeilijkere of makkelijkere oefeningen aangeboden naarmate de reeks vordert.

 

Verdiep je in het vademecum

Zowel op het leerlingenluik als op het leerkrachtenluik bieden we een vademecum aan. Daarin zitten

algemene en vakspecifieke ‘minidossiertjes’ die een leerling in staat stelt om bepaalde vaardigheden beter onder de knie te krijgen. Wat is een goede onderzoeksvraag? Hoe lees je een klimatogram?

Hoe analyseer je een landschap?

 

En verder?

  • Het handige bordboek
  • Aanvullend materiaal: verschillende synthesevormen (cf. AHA-pagina’s), referentiekaarten, …
  • Alle foto’s en tekeningen
  • Verwijzingen naar andere vakken (o.a. natuurwetenschappen, techniek en wiskunde)
  • De woordenlijsten
  • Eindtermen/leerplandoelen en Taxonomie van Bloom

Hoe ondersteunen we je als leerkracht?


diddit_logo_Q_tagline
Diddit, het online leerplatform
Diddit is een motiverend online leerplatform, dat leraren en leerlingen optimaal ondersteunt. Het is perfect geïntegreerd in je lesmateriaal.

Meer weten

Hoe kunnen wij je helpen?

Op zoek naar meer info over deze reeks of wens je een presentatie op je school? Je educatief adviseur staat klaar voor jou!

Contacteer je educatief adviseur