GENIE Biologie & GENIE Biologie GO!

Biologie voor de doorstroomfinaliteit 

GENIE Biologie en GENIE Biologie GO! zetten volop in op het evenwicht tussen wetenschappelijke kennis en actief, onderzoekend leren: vanuit de voorkennis en het dagelijks leven verwerven leerlingen feitelijke kennis over biologie. GENIE Biologie en GENIE Biologie GO! zijn de opvolgers van de wetenschapsmethodes BIOgenie, BIOgenie-T, BIOgenie GO!, BIOgenie GO!-T en Bio voor jou.

Deze methodes maken deel uit van de wetenschapsreeks GENIE. De reeks heeft aparte uitgaven voor het GO! en KathOndVla en biedt een volledig aanbod met aparte uitgaven biologie, fysica of chemie voor 1 of 2 uur per week. De GENIE-reeks bouwt verder op de leerlijn wetenschappen in jaar 2 van de methode WONDER. 

  • Evenwicht tussen wetenschappelijke kennis en boeiende onderzoeken
  • Geïntegreerde didactiek wetenschappen en STEM
  • Gemeenschappelijke bouwstenen voor biologie, fysica en chemie
  • Visuele insteek met uitgebreid aanbod lesmateriaal
  • Aandacht voor online leren, differentiëren en leren leren
  • Aparte uitgaven voor GO! en KathOndVla
Doe je voordeel met de GENIE & GENIE GO!-reeks!

GENIE & GENIE GO! bieden korting aan voor scholen die voor de 3 wetenschappen met GENIE (GO!) zullen lesgeven.

Bestel het speciale 3-in-1 voordeelpakket en ontvang meer dan 30% korting op je Comfort (PLUS) Pack. Meer info hierover bij je educatief adviseur.Covers_GENIE_Biologie_1

GENIE Biologie, een antwoord op jouw vraag 

Voor de ontwikkeling van onze wetenschapsreeks hebben we geluisterd naar de noden van leerkrachten en die van leerlingen.

Uitgever Tess Poppe geeft in dit filmpje een antwoord op volgende vragen:  

  • Hoe spelen we met GENIE Biologie in op de noden van de leerling?
  • Hoe komen we tegemoet aan de noden van de leerkracht?
  • Hoe is het leerschrift voor jaar 3 inhoudelijk opgebouwd?

Gemeenschappelijke bouwstenen 

De GENIE-reeks is samengesteld uit gemeenschappelijke bouwstenen voor de 3 wetenschapsvakken. De zogenaamde grote ideeën (big ideas) geven hierbij een fundament aan de verschillende wetenschappelijke disciplines. Uiteraard verliezen we de eigenheden van elke wetenschap niet uit het oog en leggen we andere accenten bij biologie, fysica en chemie.

De GENIE-reeks bouwt wetenschapslessen op eenzelfde manier op. Zo zijn er geen tegenstrijdigheden tussen de 3 vakken en werken de leerlingen volgens een heldere structuur met een eenduidige wetenschapsaanpak. De uitgaven houden rekening met elkaar in functie van de volgorde van onderwerpen, gekende leerstof en voorkennis.

Voor wie is GENIE Biologie (GO!)?

aso tso/kso bso
Doorstroomfinaliteit
(D)
Dubbele finaliteit
(D/A)
Arbeidsmarktfinaliteit
(A)
Domeinoverschrijdend
(DO)
Domeingebonden
(DG)Bekijk het overzicht leerplannen en richtingen van het KathOndVla Bekijk het overzicht leerplannen en richtingen van het GO! en OVSG
Hou me op de hoogte
 

 

diddit_logo_Q_tagline

Diddit, het onlineleerplatform

Diddit is een motiverend onlineleerplatform, dat leraren en leerlingen optimaal ondersteunt. Het is perfect geïntegreerd in je lesmateriaal, waardoor jij zelf kan kiezen hoe je digitaal aan de slag wil gaan: van je eerste digitale stappen, blended learning tot fully digital!

Start je als school met een digitaal project waar leerlingen één op één met een laptop, tablet of Chromebook aan de slag gaan? Neem contact op met onze educatief adviseurs voor een voorstel op maat van je school.

Benieuwd wat diddit allemaal kan?

Ontdek alle modules van diddit

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie voor je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur