CEP_Covers_leerjaar1_3
C'est parti

C'est faire vivre la langue !

De nieuwe reeks C’est parti is de opvolger van Branché waarbij vaardigheden en communicatief taalonderwijs centraal staan.

In het licht van la perspective actionnelle leren je leerlingen stapsgewijs Frans spreken in authentieke taalgebruikssituaties. We bieden een sterke basis aan lesmateriaal, oefeningen en vaardigheidsopdrachten en reiken op een frisse manier de nodige tools aan om de Franse taal samen met jouw leerlingen tot leven te brengen. Als leerkracht heb je de keuze om de differentiatiemogelijkheden in het boek aan te passen aan de behoeftes van jouw klas.

De troeven?

  • Stapsgewijze opbouw in elk hoofdstuk: van micro-tâche (kleine taaltaak) tot macro-tâche (grote taaltaak)
  • Realistische en bruikbare taalgebruikssituaties
  • Mogelijkheid tot binnenklasdifferentiatie in het boek, af te stemmen op de individuele leerbehoeftes van je leerlingen
  • Een grote variatie aan werkvormen
  • Boeiende teksten en onderwerpen, aangepast aan de leefwereld en interesses van de leerling
  • Volledige digitale ondersteuning dankzij het online leerplatform diddit

C'est parti en de onderwijshervorming

Ook voor Frans zijn er vanaf dit schooljaar enkele veranderingen in het eerste jaar. De nieuwe leerplannen liggen in het verlengde van eerdere wijzigingen voor het vak Frans; het aantal verplichte uren daalt wel van vier naar drie. Dat heeft een directe impact op leerkrachten die hun lestijd zien krimpen. 

Hoe pakken we dat aan bij C’est parti? Uitgeefcoördinator Sophie licht dit graag even toe.


Bekijk de volledige brochure van C'est parti Blader door alle défi's van leerjaar 1 tot 5
diddit_logo_Q_tagline
Diddit, het online leerplatform
Bij alle leerwerkboeken krijg je diddit als digitale bonus: differentiatie, evaluatie, inspiratie en oefenen op maat. Exclusief op één plek bij elkaar, helder en eenvoudig.

Ontdek alles over diddit

Bestellerarenmateriaal-lang


ON TRACK app on Iphone
Woordtrainer VAN IN

Met de nieuwe en gratis woordtrainer-app van VAN IN kunnen je leerlingen nu op een leuke en speelse manier woordenschat inoefenen waar ze maar willen; op de bus naar school, 's avonds in de zetel ...

Met de communicatieve aanpak van C'est parti krijgen leerlingen heel wat kansen om een goede basiswoordenschat Frans te verwerven. Via de gloednieuwe Woordtrainer VAN IN kunnen ze nu overal de woordenschat oefenen. De app is gratis beschikbaar voor Android en iPhone


App_Store-spaceGoogle_Play_Store-spaceHoe kunnen wij je helpen?

Op zoek naar meer info over deze reeks of wens je een presentatie op je school? Je educatief adviseur staat klaar voor jou!

Contacteer je educatief adviseur