De structuur van C'est parti
structuurCEP

Een uitgave van C’est parti bestaat uit meerdere hoofdstukken (défi’s). Elk défi is opgevat als een uitdaging voor de leerlingen en bevat twee tot vier missions.

 1. Lancement du défi De introductiepagina geeft je leerlingen inzicht in de uitdaging die hen te wachten staat en reikt de leerinhouden die ze daarvoor nodig hebben aan.

 2. Missions

  Elke mission werkt naar een kleine taaltaak toe, de micro-tâche.

 3. Sur mesure Het traject Sur mesure reikt elke leerling differentiatie op maat aan. Je kan dit op twee manieren inzetten:
  1. op het einde van de mission, net voor je leerlingen aan de micro-tâche beginnen.
  2. op het einde van het défi , net voor je leerlingen aan de macro-tâche beginnen.
 4. Résumé

  Het leerstofoverzicht Résumé geeft de leerlingen de kans om de bouwstenen van het volledige hoofdstuk nog eens te herhalen, net voor ze de macro-tâche aanvatten.

 5. Macro-tâche Op het einde van elke défi komt alles samen in een grote geïntegreerde taaltaak, de macro-tâche.

 6. Kiosque De Kiosque bevat extra lees- en luisterdocumenten met verwerkingsopdrachten op verschillende niveaus, inzetbaar naar keuze.

 7. Mon bilan In het portfoliogedeelte Mon bilan worden de leerlingen gestimuleerd om te reflecteren over hun leerproces.

 8. Het onlineleerplatform diddit Diddit biedt doorheen de défi ondersteuning waar nodig: instructiefilmpjes bij nieuwe leerstof, digitale oefeningen als extra remediëring in Sur mesure ...