Tweede graad bso: stapstenen op de weg

Leerlingen in de tweede graad leggen een traject af waarvan elk aspect wordt belicht in StapSteen. Zo bespreekt 'Crashtestdummy' het thema kwetsbaarheid, 'Tobit' gaat over de relatie met de ouders, 'MensenZoo' over pesten. Elk onderwerp wordt stap voor stap opgebouwd en actief verwerkt, nauw aansluitend bij de leefwereld van uw leerlingen. Bij elk hoofdstuk hoort een extra opdracht die deel uitmaakt van een jaarproject.

Van Hecke Guy, DVM HTB Aalst:

"De keuze van fragmenten laat leerlingen eerst verwonderd opkijken ('Hoe is het mogelijk?'), maar meteen nadien kunnen ze al voorbeelden geven uit hun eigen ervaringen/eigen leven. TOPkeuze van de makers van dit boek! Een boek op maat van mijn leerlingen, met specifieke aandacht voor wat speelt in onze maatschappij."

Kinget Jessica, Onze-Lieve-Vrouwe Instituut Poperinge:

"De leerlingen houden van Stapsteen. De onderwerpen spreken hen aan en als leerkracht kun je met behulp van de lesfiches boeiend les geven."

Opbouw StapSteen 3 en 4
  1. Elk hoofdstuk start met een 'Opstap', een beeld of filmfragment dat wordt verkend als introductie van het onderwerp.
  2. In 3 korte lessen wordt het onderwerp verder uitgediept met korte tekstfragmenten, veel beelden en gevarieerde opdrachten op maat van uw leerlingen.
  3. Het deel 'Houvast' bevat telkens een opdracht waarbij de leerlingen de geziene leerstof van dat hoofdstuk toepassen.
  4. Op de laatste pagina, 'Mijn plek', verwerken de leerlingen de leerstof op een persoonlijke manier via een specifieke creatieve opdracht.

De volgorde waarin u de hoofdstukken behandelt, bepaalt u zelf.

Stapsteen3-cover
Bekijk voorbeeldpagina's
Stapsteen4-cover
Bekijk voorbeeldpagina's
Hoe kunnen wij je helpen?

Op zoek naar meer info over deze reeks of wens je een presentatie op je school? Je vertegenwoordiger staat klaar voor jou!

Contacteer je vertegenwoordiger

2Column_vertegenwoordigers_2