Troeven van de 3e graad

In en rond de stad 

Leerlingen in de derde graad komen terecht op verschillende herkenbare en minder evidente plaatsen in en rond de stad. Die plaatsen vormen het uitgangspunt voor een rijke en diepe verkenning van verschillende terreindoelen.

In De rechte weg brengen de leerlingen bijvoorbeeld een bezoekje aan een rechtbank om het thema rechtvaardigheid uit te spitten. Het Museum voor levenskunsten opent zijn deuren voor enkele waardevolle lessen over verwondering. En De wereld, een winkel? zet bewust consumeren in de etalage.

Stapsteen in en rond de stad
De opbouw
  1. Elk hoofdstuk start met een 'Opstap', een beeld of filmfragment dat wordt verkend als introductie van het onderwerp.
  2. In 3 lessen wordt de het onderwerp verder uitgediept met korte tekstfragmenten, veel beelden en gevarieerde opdrachten op maat van uw leerlingen.
  3. Het idee 'Houvast' bevat telkens een opdracht waarbij de leerlingen de geziene leerstof van dat hoofdstuk toepassen.
  4. Op de laatste pagina, 'Mijn verhaal', verwerken de leerlingen de leerstof op een persoonlijke manier via een specifieke creatieve opdracht.

De volgorde waarin je de hoofdstukken behandelt, bepaal je zelf.

StapSteen5-cover
Bekijk voorbeeldpagina's
StapSteen6-cover
Bekijk voorbeeldpagina's
NIEUW: StapSteen 7

StapSteen 7 vertaalt het leerplan in een praktisch lessenpakket, volledig aangepast aan de leerlingen die al deels in het beroepsleven staan.

Bekijk het volledige leerwerkboek
68823_StapSteen-7_cover

Hoe kunnen wij je helpen?

Op zoek naar meer info over deze reeks of wens je een presentatie op je school? Je educatief adviseur staat klaar voor jou!

Contacteer je educatief adviseur