Optimaal GO OH
Bekijk het aanbod
Optimaal GO!

Wiskunde voor de eerste graad van de A-stroom (GO!)

Wiskunde is overal! En toch is de motivatie voor wiskunde dikwijls zoek ...
Veel leerlingen ervaren het als een moeilijk en lastig vak. Ze denken te snel dat ze het niet kunnen. Ze worden vaak ook nog eens negatief gevoed door hun omgeving die beweert dat inzicht enkel is weggelegd voor leerlingen met een wiskundeknobbel: “Je kunt het of je kunt het niet.”

De reeks Optimaal GO! probeert dat beeld te doorbreken en elke leerling te motiveren om ten minste het basisniveau te halen. Dat gebeurt op meerdere manieren:

  • Optimaal GO! vertrekt vanuit de leefwereld van de jongeren. In het boek vinden ze voorbeelden uit de realiteit en plezierige toepassingen.

  • Optimaal GO! biedt voldoende variatie en oefenkansen. Getallenleer en meetkunde komen afwisselend aan bod. De theorie wordt in korte, heldere blokken aangebracht en steeds gevolgd door een inoefenmoment, zodat leerlingen zich de leerstof meteen eigen kunnen maken. Bij de herwerking van Optimaal GO! breidden we het aantal oefeningen bovendien stevig uit. Sommige hoofdstukken bevatten daarnaast een aanvullend traject voor differentiatie en remediëring. Tot slot eindigt elk deel met de rubriek ‘Optimaal problemen oplossen’ die leuke en uitdagende wiskundige problemen bevat.

  • Met Optimaal GO! volgt de leerling zijn leertraject mee op.

  • Elk hoofdstuk start met een overzicht van wat de leerling reeds kan en kent en vat daarna in bondige doelen samen wat de leerling moet kennen en kunnen op het einde van het hoofdstuk.

  • Diddit biedt hen de kans om digitaal te oefenen op een eigentijds platform. Dankzij diddit kan elke leerling een traject op maat volgen en adaptief oefenen op zijn/haar niveau. Op diddit vind je bovendien nog meer materiaal, waaronder extra en verdiepende leerstof, taken, toetsen, remediëringsoefeningen en ICT-fiches met opdrachten. 

    Het uiteindelijke doel van Optimaal GO! is elke leerling zin te doen krijgen in wiskunde.

Ontdek de nieuwe editie

Vanaf schooljaar 2020-2021 bieden we de herwerking aan van Optimaal GO! 1 met een aangepaste hoodfstukindeling, nieuwe leerwegen voor meer differentiatiemogelijkheden en een uitgebreider aanbod oefeningen. Tegen 2021 herwerken we Optimaal GO! 2, zodat je met een volledig conforme reeks aan de slag kunt!

Bekijk hieronder de inhoudstafel van Optimaal GO! 1 (editie 2020) en een volledig inkijkexemplaar van het nieuwe leerwerkboek.

Hoofdstuk 1 Soorten getallen
Hoofdstuk 2 Begrippen in de vlakke meetkunde
Hoofdstuk 3 Optellen en aftrekken in N en Z
Hoofdstuk 4 Onderlinge ligging van rechten in het vlak
Hoofdstuk 5 Vermenigvuldigen en delen in N en Z
Hoofdstuk 6 Hoeken
Hoofdstuk 7 Machten en vierkantswortel in N en Z
Hoofdstuk 8 Statistisch onderzoek
Hoofdstuk 9 Deelbaarheid
Hoofdstuk 10 Soorten vlakke figuren
Hoofdstuk 11 Rationale getallen
Hoofdstuk 12 Omtrek en oppervlakte van vlakke figuren
Hoofdstuk 13 Optellen en aftrekken in Q
Hoofdstuk 14 Soorten ruimtefiguren
Hoofdstuk 15 Vermenigvuldigen, delen en machten in Q


Optimaal GO! (editie 2020) - Bekijk het volledige inkijkexemplaar
diddit_logo_Q_tagline
diddit, het online leerplatform
Goed om te weten: jij en je leerlingen zijn digitaal omringd dankzij diddit. Diddit is een motiverend online leerplatform dat leraren en leerlingen optimaal ondersteunt. Het is perfect geïntegreerd in je lesmateriaal. Lees er snel meer over!

Ontdek alles over diddit

Bestellerarenmateriaal-lang
Hoe kunnen wij je helpen?

Op zoek naar meer info over deze reeks of wens je een presentatie op je school? Je educatief adviseur staat klaar voor jou!

Contacteer je educatief adviseur