Maak kennis met iDiddit

Ontdek ons vernieuwd onlineleerplatform

 

Hier vind je een uitgebreide demo van ons grondig vernieuwd onlineleerplatform voor het secundair onderwijs, zoals we dat voorstelden tijdens de infosessies.

 

Je kunt in iDiddit aan de slag met alle nieuwe en vernieuwde methodes voor jaar 5 (ook voor Sīra 1, Sīra 3 en Project Plus), met uitzondering van Lift voor de arbeidsmarktfinaliteit en alle methodes Frans en Engels (C’est parti, C’est lancé, C’est gagné, Buckle Up!, Track ‘n’ Trace en ON TRACK).

 

Wil je een specifiek onderdeel bekijken? Gebruik dan de handige hoofdstukken in het filmpje!

Waarom iDiddit?

De coronacrisis en de Digisprong zorgden samen voor een spectaculaire stijging in het gebruik van digitale toepassingen en meer hardware op school. Leerkrachten gingen massaal op zoek naar hoe dat hybride lesgeven zo goed mogelijk aangepakt kan worden in een klas.​

 

En wat blijkt? Leerkrachten én leerlingen hebben een groeiende nood aan:

Flexibiliteit: de mogelijkheid om dingen aan te passen en eigen materiaal toe te voegen​

Hybride lesgeven: wat werkt het best op papier, en wat online?​

Opvolging: een beter zicht op de vorderingen van leerlingen​

Ons bestaand leerplatform diddit biedt heel wat sterke troeven, maar is ondertussen al 8 jaar oud. We kwamen dan ook tot de vaststelling dat het platform een aantal beperkingen heeft en dat we een nieuw platform van bij de basis moesten uitdenken.

 

Uit die denkoefening ontstond iDiddit: alles wat je al kende, in een nieuw jasje!

Bordboek

Aanvullend lesmateriaal

Adaptieve oefeningen

Opdrachten en leerpaden

Evalueren

Remediëring

Eerste hulp bij iDiddit

Je les in eigen handen

Maak van onze methodes,​ jouw methode

In iDiddit kun je als leerkracht onze methode echt volledig naar je hand zetten. Wij geven de bouwstenen in een kant-en-klare leerlijn, maar jij kunt ermee beginnen te spelen. Verschuif of verberg lesonderdelen en voeg eigen materiaal toe.

Wat wil ik als leerkracht tonen in welke klas?

Zet hybride lesgeven​ naar je hand

Als leerkracht zet je ons platform in op de manier die het beste werkt voor jou en voor je leerlingen. Jij bepaalt wanneer, hoeveel, hoe vaak en hoe zelfstandig je leerlingen online werken, en wat ze eventueel nog op papier maken.

Met dit platform kies jij hoe hybride lesgeven vorm krijgt in jouw verschillende klassen. ​ ​

Nauwkeurig inzicht in​ de vorderingen van je leerlingen

Jij kunt de voortgang van je leerlingen snel en makkelijk opvolgen in een gebruiksvriendelijk resultatendashboard. ​

Bovendien koppelen we ook al onze leerinhouden aan de te behalen leerplannen en minimumdoelen, zodat je kunt zien hoe je leerlingen het doen t.o.v. die doelen.

Alles op een rijtje

Lesgeven is fantastisch! Maar het is ook werk, véél werk.

 

iDiddit ondersteunt jou als leerkracht voor, tijdens en na het lesgeven. Alle inhoud uit het boek vind je terug in het platform, samen met het materiaal dat je nodig hebt om je lessen voor te bereiden, te geven, en te evalueren. Die inhoud zet je helemaal naar je eigen hand en stem je af op het niveau en de noden van jouw leerlingen.

 

We zetten alle mogelijkheden op een rijtje in onze productvideo!

Wat mag je nog verwachten tegen de schoolstart?

My VAN IN: een handig portaal

My VAN IN is een vernieuwd en gebruiksvriendelijk portaal, waar je eenvoudig doorgeleid wordt naar het juiste onlineleerplatform bij je methode. Handig voor jezelf en je leerlingen.​

Wat mag je nog verwachten tijdens het schooljaar?

Integraties met derde partijen

Integraties met derde partijen zoals Smartschool en Wisa, maar ook BookWidgets, onze bordboeken, ontdekplaten en nog veel meer. ​

Digitale toetsmodule in iDiddit

Leerkrachten kunnen ook nog rekenen op een digitale toetsmodule, waar je een databank aan toetsvragen kunt raadplegen en zelf toetsen kunt samenstellen.

Neem contact op met jouw educatief adviseur.

Onze educatief adviseurs helpen je graag verder!