Ontdek ION, de reeks chemie voor de tweede en derde graad!
ION

Chemie voor de tweede en derde graad van het vrij onderwijs

Naar aanleiding van de nieuwe leerplannen tweede graad verscheen de chemiemethode ION. Deze reeks voorziet in aparte leerwerkboeken voor de wetenschappelijke en de niet-wetenschappelijke richtingen. 

Conceptueel sluit de methode aan bij de andere wetenschapsmethodes van Uitgeverij VAN IN, dit zowel horizontaal (cfr. Quark voor fysica en BIOgenie voor biologie) als verticaal (cfr. BIOgenie , natuurwetenschappen voor de eerste graad). Bij de samenstelling van deze uitgaven werd het leerplan zeer nauwgezet gevolgd.

In 2016 werd de reeks met de verschijning van de leerboeken ION 6.1 en ION 6.2 gefinaliseerd voor het aso. Meer nog dan in de tweede graad geldt het opzet om leerlingen een overzichtelijk naslagwerk voor chemie aan te bieden dat eventueel ook na het secundair onderwijs als referentie kan dienen. Vandaar de keuze om (onderzoeks)opdrachten gebundeld achteraan elk thema en/of op de methodesite aan te bieden. De uitgaven lenen zich wel tot het maken van notities.

Troeven:

  • Bijzonder leervriendelijk:  een solide theoretische basis en duidelijk gestructureerd. 
  • Variatie aan werkvormen met een goed evenwicht tussen open en gesloten vragen
  • Experimenten zijn opgesteld volgens de OVUR-methode en ondersteunen de leerling in de adaptatie aan het wetenschappelijk denken
  • Leerlingen staan stil bij intrigerende scheikundige fenomenen uit de eigen leefwereld
  • Volgt nauwgezet het leerplan
  • Met duidelijke (onderzoeks)opdrachten
  • Voldoende ruimte voor het maken van notities


Bekijk het aanbod
diddit_logo_Q_tagline
diddit, het online leerplatform
Bij alle leerwerkboeken krijg je diddit als digitale bonus: differentiatie, evaluatie, inspiratie en oefenen op maat. Exclusief op één plek bij elkaar, helder en eenvoudig.

Ontdek alles over diddit

Bestellerarenmateriaal-lang
Hoe kunnen wij je helpen?

Op zoek naar meer info over deze reeks of wens je een presentatie op je school? Je educatief adviseur staat klaar voor jou!

Contacteer je educatief adviseur